Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου

του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού στον Δημοτικό Πολυχώρο «Μαρία-Έλενα» στους Αγίους Αναργύρους. Η ορκωμοσία τελέστηκε από τον εκπρόσωπο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, Πρωτοσύγκελλο Πατέρα Βαρνάβα και τον Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρα. Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού Σταύρος Τσίρμπας τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του: «Όλοι οι κάτοικοι του Δήμου μας βίωσαν και βιώνουν καθημερινά την αλλαγή της καθημερινότητάς τους και της ποιότητας ζωής τους προς το καλύτερο και σχεδόν όλοι αναγνωρίζουν ότι με μικρά και μεγάλα καθημερινά βήματα, η πόλη έφτασε να έχει πραγματοποιήσει ένα μεγάλο άλμα από την κατάσταση που την παραλάβαμε το 2019. Με μεγάλα και αναπτυξιακά έργα υποδομών που εκτελούνται και θα συνεχίσουν να εκτελούνται για τα επόμενα χρόνια, με την εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, με έργα που συμβάλλουν στη μεταμόρφωση ολόκληρων γειτονιών, με τη δημιουργία νέων προϋποθέσεων για την ανάπτυξη της πόλης μας.

Με την ουσιαστική στήριξη των οικογενειών και των παιδιών της πόλης μας, με τη δημιουργία πυρήνων πολιτισμού, δημιουργικής απασχόλησης, πνευματικής και σωματικής ανάτασης, μέσα από τα σχολεία μας, τους σταθμούς μας, τις αθλητικές και τις πολιτιστικές δράσεις μας. Για μένα όμως η μεγαλύτερη επιτυχία της θητείας μας, είναι ότι καταφέραμε να ενώσουμε την πόλη. Και αυτό συνέβη γιατί εισαγάγαμε μία νέα κουλτούρα στην πολιτική ζωή του τόπου. Αντιμετωπίσαμε όλους τους κατοίκους ισότιμα και ισάξια, χωρίς διαχωρισμούς, πολιτικούς, ιδεολογικούς, κοινωνικούς, τοπικούς και ψηφοθηρικούς», ενώ ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, την οικογένειά του αλλά και τους αντιπάλους του, υπογραμμίζοντας ότι έχουν μεγάλη ευθύνη απέναντι στους δημότες.

Ο Δήμαρχος Σταύρος Τσίρμπας εμφανίστηκε ενωτικός, υπογραμμίζοντας: «Με τη σημερινή τελετή της ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού μας Συμβουλίου, ξεκινάει μία νέα αυτοδιοικητική περίοδος. Θέλω να σας εκφράσω δημόσια και μέσα από την καρδιά μου ένα μεγάλο ευχαριστώ. Ένα ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη, για την αναγνώριση μα πάνω από όλα για την αγάπη που εκφράσατε με τον πιο δημοκρατικό τρόπο, με την επανεκλογή μου στο ανώτατο αξίωμα του Δημάρχου, με το συντριπτικό ποσοστό του 63,84%. Έναν όρκο που τήρησα την προηγούμενη θητεία,όπως τήρησα και τις προεκλογικές μου δεσμεύσεις. Αν η τετραετία λοιπόν που πέρασε ήταν από τις πιο επιτυχημένες της ιστορίας του τόπου, να είστε βέβαιοι ότι η πενταετία που θα διανύσουμε θα είναι η πιο λαμπρή της ιστορίας μας. Και αυτό από τη μία γιατί βάλαμε ισχυρά θεμέλια, λύσαμε χρόνια προβλήματα και δρομολογήσαμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης. Και από την άλλη γιατί πορευόμαστε ενωμένοι σαν μία γροθιά. Και όταν είμαστε ενωμένοι, τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στους στόχους και στα όνειρά μας όσο ψηλά και αν είναι. Συνεχίζουμε λοιπόν. Αγαπημένοι και ενωμένοι. Για την πόλη που ονειρευόμαστε».

Στην εκδήλωση της ορκωμοσίας παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αιγάλεω Λάμπρος Σκλαβούνος, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας-νέας Χαλκηδόνας Ιωάννης Τομπούλογλου και η νεοεκλεγείσα Δήμαρχος Ιλίου Ανδριάνα Αλεβίζου-Κουκουβίνου, οι Βουλευτές Γιάννης Λοβέρδος, Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Μπάμπης Αλεξανδράτος, ο γραμματέας οργανωτικού της ΝΔ, Στέλιος Κονταδάκης, Περιφερειακοί Σύμβουλοι του Δυτικού Τομέα όπως και πολλά μέλη της στρατιωτικής ηγεσίας.