Μήνυμα ενίσχυσης του ΚΚΕ με νέες δυνάμεις, κάτι που θα αποτελέσει και την πραγματική διαφορά υπέρ του λαού έστειλε η μαζική συγκέντρωση που πραγματοποίησαν

ενόψει των τοπικών - περιφερειακών εκλογών οι ΚΟ Αγ. Αναργύρων - Καματερού Αττικής του Κόμματος σήμερα το πρωί στο Β' ΚΑΠΗ Αγ. Αναργύρων. Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο Θοδωρής Σκολαρίκος, δημοτικός σύμβουλος Αγ. Αναργύρων - Καματερού και υποψήφιος Δήμαρχος της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Στο επίκεντρο των ομιλιών βρέθηκαν οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, οι θέσεις του Κόμματος γύρω από την τοπική διοίκηση αλλά και τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργατογειτονιές της Δυτικής Αθήνας, όπως η ανυπαρξία υποδομών αντιπλημμυρικής προστασίας, το συνεχιζόμενο έγκλημα της διατήρησης της υγειονομικής βόμβας της χωματερής στη Φυλή κ.ά.

Ο Γ. Πρωτούλης κάλεσε τους εργαζόμενους να αξιοποιήσουν τη συσσωρευμένη πείρα που έχουν μπροστά στις κάλπες και να απορρίψουν τη λογική του "μικρότερου κακού" που πάντα φέρνει το λαό μπροστά στο μεγαλύτερο κακό. Αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις των ημερών με τα παζάρια, τις μετεγγραφές από τους ΑΝΕΛ στον ΣΥΡΙΖΑ, τις κωλοτούμπες, τους ψευτοκαυγάδες τους με τη ΝΔ κ.ο.κ. υπογράμμισε ότι ο «λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα από όλα αυτά, ότι τα αστικά κόμματα θα τα βρουν μεταξύ τους, όπως τα βρίσκουν στα νομοσχέδια για το μισθό, τις συντάξεις, τη φορολογία, τα κονδύλια για το ΝΑΤΟ, τα εξοπλιστικά, το πετσόκομμα στα νοσοκομεία, τα σχολεία». Οπως είπε «το πραγματικό δίλημμα της επόμενης ημέρας, από τη σκοπιά του λαού και των συμφερόντων του είναι:

Ή από τώρα θα ξεκινήσει με αντεπίθεση μια μεγάλη πορεία, με ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ που θα μας οδηγήσει σε ανάπτυξη σε όφελος του λαού ή θα έχουμε συνέχιση του ίδιου δρόμου της καπιταλιστικής ανάπτυξης που -αποδεδειγμένα πλέον- φέρνει νέα δεινά και καταστροφές με εναλλαγή των ίδιων στην εξουσία». Κάλεσε τους εργαζόμενους να κάνουν τη «διαφορά, που μπορεί να δώσει ώθηση στην οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης ισχυροποιώντας το ΚΚΕ παντού και αυτό θα είναι εντολή για σταθερή, χωρίς υποχωρήσεις υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων, για την οργάνωση της πάλης».

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής στάθηκε επίσης στις μεταρρυθμίσεις στην τοπική διοίκηση που έχουν δρομολογηθεί από όλες τις κυβερνήσεις, αναδεικνύοντας ότι η λειτουργία δήμων και περιφερειών προσαρμόζονται όλο και περισσότερο για να εξυπηρετούνται οι ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων και όχι των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων. Έφερε παραδείγματα από την περιφέρεια Αττικής, με τον πακτωλό των εκατομμυρίων ευρώ που κατευθύνεται π.χ. στις ΠΑΕ ή σε έργα βιτρίνας για επιχειρηματικούς ομίλους, την ίδια στιγμή που «απουσιάζουν σταθερά σχεδιασμένες ολοκληρωμένες παρεμβάσεις σε ζητήματα αντισεισμικής θωράκισης, αντιπλημμυρικής θωράκισης, αντιπυρικής προστασίας, υποδομών υγείας, πρόνοιας, σχολικής στέγης, λαϊκού αθλητισμού».

Αναφερόμενος ειδικά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός στη Δυτική Αθήνα, όπως η χωματερή στη Φυλή, η ανυπαρξία υποδομών προστασίας των λαϊκών νοικοκυριών κ.ά., ανέδειξε ότι «το ΚΚΕ κράτησε σταθερή, συνεπή στάση για την υπεράσπιση των εργαζόμενων και των οικογενειών τους που είναι η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής». Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, τόνισε ότι: «Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, με πείσμα και αισιοδοξία να μην αφήσουμε κανένα σπίτι, καμιά γειτονιά, κανένα χώρο δουλειάς που να μην φτάσει η φωνή μας, το κάλεσμα να δυναμώσει η μόνη μαχητική λαική αντιπολίτευση στην αντιλαϊκή πολιτική όπως κάνουν οι κομμουνιστές δήμαρχοι στην Πάτρα, την Πετρούπολη, το Χαϊδάρι, την Καισαριανή, στην Ικαρία, το κάλεσμα να δυναμώσει το ΚΚΕ παντού».

Ο Θ. Σκολαρίκος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Οι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι στο δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού με τη Λαϊκή Συσπείρωση οργανώσαμε τη δουλειά μας με βάση αυτό που λέγαμε προεκλογικά το 2014. Οτι δηλαδή οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση θα είναι εργατική-λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική στους Δήμους, την Περιφέρεια και την κυβέρνηση. Χωρίς καμία διάθεση να προσπεράσουμε αδύνατες πλευρές στη δουλειά μας, κάναμε από την πρώτη στιγμή προσπάθεια να αναπτυχθεί η αντιπαράθεση με την κυβερνητική πολιτική, τη δημοτική αρχή και τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής στα ζητήματα των λαϊκών προβλημάτων: Διαχρονικά, οι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι στο δήμο μας ήταν μπροστά στον αγώνα για κάθε μεγάλο ή μικρό λαϊκό πρόβλημα. Απευθυνόμαστε με εμπιστοσύνη στον εργατικό - λαϊκό κόσμο που ζει και εργάζεται στους Αγίους Αναργύρους και στο Καματερό και τον καλούμε να ενισχύσει αποφασιστικά το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζει το ΚΚΕ.

Και στο χώρο της τοπικής διοίκησης δύο γραμμές συγκρούονται: αυτή των κομμουνιστών ,εκλεγμένων με τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης και αυτή των εκπροσώπων όλων των άλλων αστικών δυνάμεων. Καμία εμπιστοσύνη δεν πρέπει να υπάρχει σε δήθεν ανεξάρτητα ψηφοδέλτια που την επόμενη μέρα των εκλογών θα ομονοήσουν στους βασικούς άξονες της ασκούμενης πολιτικής σε βάρος του λαού, θα στηρίξουν τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η εκλογή περισσότερων δημάρχων, δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων από τη Λαϊκή Συσπείρωση θα είναι αποκούμπι για τα λαϊκά νοικοκυριά. Θα είναι στήριγμα και δύναμη για το εργατικά-λαϊκά συμφέροντα. Το πραγματικό δίλημμα και στο δήμο μας, στους Αγίους Αναργύρους και στο Καματερό, είναι: Δήμαρχος υπηρέτης των κυβερνήσεων του κεφαλαίου ή Δήμαρχος στο πλευρό του λαϊκού κόσμου, κόντρα στα συμφέροντα των λίγων; Δήμαρχος διαχειριστής της αντιλαϊκής πολιτικής ή δήμαρχος αγωνιστής;»