Με κάθε επισημότητα τιμήθηκαν στον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού, τα Βουρβάχεια,

η αποκαλούμενη Μάχη του Καματερού, όταν λίγοι Έλληνες με τον Ελληνογάλλο Διονύση Βούρβαχη ως επικεφαλής, αντιμετώπισαν τον Οθωμανό εχθρό στις 27 Ιανουαρίου 1827 με ολέθρια αποτελέσματα. Αποτέλεσε όμως ένα σημαντικό επεισόδιο στον απελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων εναντίον των Τούρκων και τόνωσε το πατριωτικό αίσθημα των Ελλήνων.

Η επίσημη Δοξολογία τελέστηκε την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καματερού και η επιμνημόσυνη δέηση πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Ηρώων όπου δεσπόζει το μνημείο του Ελληνογάλλου Συνταγματάρχη Διονυσίου Βούρβαχη και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Αγίων Αναργύρων-Καματερού Σταύρο Τσίρμπα και τους επισήμους που παρέστησαν στην εκδήλωση μνήμης. Η συγκίνηση μεταξύ των παρισταμένων κορυφώθηκε κατά την τήρηση ενός λεπτού σιγής και στην ανάκρουση του Γαλλικού και του Ελληνικού Εθνικού Ύμνου από τη Φιλαρμονική του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού Σταύρος Τσίρμπας δήλωσε ότι «η πόλη μας τίμησε για ακόμη μία χρονιά τους πεσόντες ήρωές μας, που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία μας». Παρόντες στις εκδηλώσεις τιμής ήταν ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς μαζί με τις Δημοτικές Συμβούλους του Ελένη Λιάκου και Χρυσούλα Κουράση, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Βασίλης Λώλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Μπάμπης Αλεξανδράτος, ο Αντιδήμαρχος Ιλίου κ. Λιόσης, οι βουλευτές του Δυτικού Τομέα Β2 Αθηνών Γιάννης Λοβέρδος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Μανούσος Εμμανουήλ, Βορύλλας Ανδρέας και Τζώρτζια Κεφαλά , μέλη της δημοτικής αρχής του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού αλλά και της Αντιπολίτευσης, δημοτικοί σύμβουλοι, πολιτιστικοί σύλλογοι και φορείς κ.ά. Παρών ήταν ακόμη ο υποψήφιος βουλευτής Δυτικού Τομέα Β2 Αθηνών, Ορφανίδης Ιωάννης από το κόμμα της «Ελληνικής Λύσης».

Ακολούθησαν οι αγώνες δρόμου - θυσίας, ενώ το απόγευμα στο 1ο ΕΠΑΛ Καματερού, πραγματοποιήθηκαν οι απονομές μεταλλίων στους νικητές από τον Δήμαρχο κ. Τσίρμπα και τον Αντιδήμαρχο κ. Παπαγεωργίου και οι παραδοσιακοί σύλλογοι της πόλης πραγματοποίησαν τα χορευτικά τους.