Η διοίκηση της κρατικής επιχείρησης ΕΛΤΑ προχώρησε στο κλείσιμο 25 σε πρώτη φάση

ταχυδρομικών καταστημάτων σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο ενος σχεδίου αναδιοργάνωσης που περιλαμβάνει συγχώνευση καταστημάτων σε ένα ποσοστό της τάξης του 10%. Ανάμεσα στα καταστήματα που κλείνουν είναι και αυτό των Αγίων Αναργύρων.

Πρόκειται δηλαδή μόνο για την αρχή σε αυτή τη φάση ενός μπαράζ κλεισίματος καταστημάτων που έρχονται σε συνέχεια αυτών που έχουν προηγηθεί τα τελευταία χρόνια από τις διορισμένες διοικήσεις των ΕΛΤΑ των κατά καιρούς κυβερνήσεων.

Και σήμερα, αλλά και τις προηγούμενες φορές, τα παραπάνω πραγματοποιούνται στο όνομα του ”εκσυγχρονισμού” και της ”αναβάθμισης” των υπηρεσιών των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Η πραγματικότητα όμως είναι η υποβάθμιση των ταχυδρομικών υπηρεσιών και οι δυσμενέστεροι όροι δουλειάς για τους εργαζόμενους.

Τα ΕΛΤΑ παρέχουν υπηρεσίες ταχυδρομικές, χρηματοοικονομικές και ταχυμεταφορών, που περιλαμβάνουν, ανάμεσα σε άλλα, πληρωμές συντάξεων, πληρωμές λογαριασμών υπηρεσιών κοινής ωφέλειας. Το κλείσιμο των καταστημάτων οδηγεί στην υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και σε ταλαιπωρία των κατοίκων των περιοχών που πλέον δε θα υπάρχουν καταστήματα. Πιο συγκεκριμένα οι κάτοικοι των Αγίων Αναργύρων θα πρέπει να μετακινούνται στο κατάστημα του Καματερού ή του Ιλίου προκειμένου να προχωρήσουν και στην πιο απλή εργασία.

Ταυτόχρονα κινδυνεύουν με απόλυση δεκάδες ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι που εργάζονται για χρόνια στα ΕΛΤΑ, το μέλλον του μόνιμου προσωπικού από τα καταστήματα που κλείνουν είναι ρευστό.

Η Λαϊκή Συσπείρωση δηλώνει την αντίθεσή της στο κλείσιμο καταστημάτων των ΕΛΤΑ και φυσικά του καταστήματος των Αγίων Αναργύρων.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης θα θέσουν το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 26 Ιουλίου.