Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023,

η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, περιηγήθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης με τους μαθητές του 12ου Νηπιαγωγείου Καματερού, οι οποίοι συνοδεύονταν από τον προϊστάμενό του Σπύρο Φίλη. «Καλύτεροι ξεναγοί από τα παιδάκια του 12ου νηπιαγωγείου Καματερού δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν.

Γιορτάζοντας τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, περιηγηθήκαμε μαζί στο Μουσείο της Ακρόπολης κι άκουσα από τα χείλη τους την πιο ζωντανή περιγραφή για τους θεούς και τους ήρωες της αρχαίας μυθολογίας, μπροστά στην ανατολική ζωοφόρο του Παρθενώνα» σημείωσε σε ανάρτησή της στο Ιnstagram η κυρία Σακελλαροπούλου, αναφερόμενη στην επίσκεψή της στο Μουσείο και προσέθεσε: «Γοητευμένα από την ομορφιά των γλυπτών και από τη μουσειακή εμπειρία, ενθουσιασμένα και χαρούμενα, μυημένα στους μυθολογικούς συμβολισμούς και εξοικειωμένα με την ιστορία της κλασικής Αθήνας, πραγματικοί μικροί αρχαιολόγοι, μας πρόσφεραν μια απολαυστική ξενάγηση.

Ανεκτίμητο δώρο το άλμπουμ με τις ζωγραφιές που μου χάρισαν, καρπός της προεργασίας τους γι’ αυτήν την επίσκεψη». Καταλήγοντας, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε «θερμά συγχαρητήρια στον προϊστάμενο του νηπιαγωγείου Σπύρο Φίλη» και προσέθεσε: «Είμαστε περήφανοι για τους εκπαιδευτικούς της δημόσιας εκπαίδευσης που, όπως εκείνος, ανοίγουν δρόμους στα παιδιά, τα εμπνέουν, και δίνουν σε όλους μας ελπίδα για το μέλλον».