Τα τελευταία χρόνια η κοινωνία έχει απαξιώσει την πολιτική και τους πολιτικούς και οι πολίτες

σε πολύ μεγάλο ποσοστό απέχουν από τις εκλογές,θεωρώντας ότι έτσι αντιστέκονται ή εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους.

Στην πραγματικότητα, η αποχή, εξυπηρετεί το παρόν πολιτικό σύστημα, το οποίο συντηρείται μέσω ενός αμαρτωλού τριγώνου: Πολιτικοί – Δημοσιογράφοι – Κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες και βασίζεται κυρίως στην επικοινωνία.

Η πολιτική έπαψε να αποτελεί το κυρίαρχο θέμα στα δελτία ειδήσεων, τα οποία πλέον αφιερώνουν τον περισσότερο χρόνο τους στο αστυνομικό δελτίο ή σε φαινόμενα κοινωνικής διαφθοράς. Οι πολιτικές εκπομπές λάμπουν δια της απουσίας τους από τη δημόσια και την ιδιωτική τηλεόραση, με αποτέλεσμα η πολιτική να αποτελεί ένα πολύ μικρό μέρος στο δημόσιο διάλογο και η ενημέρωση των πολιτών να είναι ελλιπής. Έτσι καταλήγουμε στο «όλοι ίδιοι είναι», στο «μαζί τα φάγαμε» και το κριτήριο της επιλογής μας στις εκλογές δεν είναι η ικανότητα των πολιτικών και οι προγραμματικές τους θέσεις αλλά το μη χειρον βέλτιστον. Αντί να αναζητούμε μέσω της πολιτικής να αλλάξουμε την κοινωνία και τις ζωές μας προς όφελος όλων, αναζητούμε διαχειριστές χωρίς όραμα και επαγγελματίες πολιτικούς από γνωστές οικογένειες που κυβερνούν χρόνια τη χώρα και έχουν αποτύχει παταγωδώς.

Μπορούμε να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση;

ΝΑΙ μπορούμε!

Δεν θα γίνει απο τη μία μέρα στην άλλη, αλλά πρέπει να γίνει η αρχή.

Πρέπει να επαναφέρουμε τη πολιτική στο δημόσιο διάλογο, ο οποίος θα γίνεται με όρους που θα εξυπηρετούν την ενημέρωση των πολιτών, για να μπορούν να έχουν σφαιρική αντίληψη για τις θέσεις των κομμάτων και να διαμορφώνουν άποψη. Αυτό προυποθέτει ουσιαστικό διάλογο στη βάση των προγραμμάτων όλων των πολιτικών οργανισμών και όχι τις γνωστές κοκορομαχίες που έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια που κουράζουν τους πολίτες και τους οδηγούν στο να γυρνούν την πλάτη στους πολιτικούς και την πολιτική.

Όσο η επικοινωνία παίζει σημαντικότερο ρόλο από την πολιτική, η κατάπτωση θα συνεχίζεται και η κατάσταση θα γίνεται χειρότερη.

Είναι ευθύνη των πολιτών να απαιτήσουν ποιότητα στο δημόσιο διάλογο και την πολιτική στο προσκήνιο.

Είναι ευθύνη όλων όσων συμμετέχουμε στο δημόσιο διάλογο να προτείνουμε πολιτικές που θα αλλάξουν την χώρα μας και τις ζωές μας προς το καλύτερο.

Γιατί η αλλαγή θα έρθει μέσα από την ουσία και όχι απο την επικοινωνία...

Χουλιάρας Κωνσταντίνος

Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΜέΡΑ25

Συντονιστής Τομέα Αθλητισμού