Σε μία εποχή που οι κυβερνήσεις συνεργασίας στην Ευρώπη είναι ο κανόνας (περίπου σε 30 χώρες)

και οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις είναι η εξαίρεση, στην Ελλάδα κόμματα εξουσίας και Μ.Μ.Ε. προσπαθούν να μας «πείσουν» ότι με την απλή αναλογική θα υπάρχει ακυβερνησία ενώ με μία αυτοδύναμη κυβέρνηση θα έχουμε σταθερότητα και ομαλότητα!

Οι πολίτες της χώρας μας έχουν βιώσει όλα αυτά τα χρόνια τις αυτοδύναμες κυβερνήσεις Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, οι οποίες δημιούργησαν τις πελατειακές σχέσεις, χρεοκόπησαν τη χώρα και στη συνέχεια εφάρμοσαν μνημόνια με τις γνωστές συνέπειες για όλες και όλους μας. Μοναδικό τους μέλημα είναι η διατήρηση της εξουσίας με εφαρμογή διαφόρων εκλογικών συστημάτων ενισχυμένης αναλογικής, ενώ ταυτόχρονα τα κόμματά τους αυξάνουν το χρέος τους προς τις τράπεζες, το οποίο δεν πρόκειται να το εξοφλήσουν ποτέ!

Η ακρίβεια καλπάζει σε όλα τα επίπεδα, η διαπλοκή και η διαφθορά έχουν απλώσει τα πλοκάμια τους παντού και οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών επιδεινώνεται συνεχώς. Η υποκρισία του πολιτικού συστήματος έχει αποκαλυφθεί και τα συναισθήματα που κυριαρχούν στην ελληνική κοινωνία είναι ανασφάλεια, οργή, θυμός και απαισιοδοξία. Η απλή αναλογική στις επερχόμενες εκλογές δίνει την δυνατότητα στους πολίτες, με τις επιλογές που θα κάνουν, να δημιουργήσουν μία κυβέρνηση συνεργασίας που θα κοιτάξει τον ελληνικό λαό και το εθνικό συμφέρον.

Μία κυβέρνηση που θα εφαρμόσει ένα κοινά αποδεκτό πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας, με κάθαρση στη Δικαιοσύνη και διαχωρισμό των εξουσιών, με ενίσχυση του συστήματος δημόσιας υγείας, με ριζική αναμόρφωση του εκπαιδευτικού συστήματος, με οικονομική πολιτική που θα αναμορφώσει το τραπεζικό σύστημα και θα δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες να απελευθερωθούν από την μέγγενη του δημόσιου και ιδιωτικού χρέους. Χρειάζεται να αποφύγουμε τα λάθη του παρελθόντος, την πολιτική της υποτέλειας και τους πολιτικούς που είναι κατώτεροι των περιστάσεων, χωρίς όραμα και σχέδιο.

Ήρθε επιτέλους ο καιρός η χώρα να αποκτήσει κυβερνήσεις συνεργασίας, όπως συμβαίνει στα περισσότερα κράτη της Ευρώπης και η απλή αναλογική να καταστεί το πάγιο σύστημα διεξαγωγής των εκλογών, έτσι ώστε τα κόμματα που θα συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό να ελέγχουν την εφαρμογή του πολιτικού προγράμματος που έχει συμφωνηθεί και να αποτελούν τους πυλώνες της ομαλής διακυβέρνησης και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Η σταθερότητα και η ομαλότητα στη χώρα δεν διασφαλίζεται από εκλογικά συστήματα, η εφαρμογή των οποίων εξαθλίωσε τους πολίτες και απαξίωσε την πολιτική. Η σταθερότητα, η ευημερία των πολλών και η ομαλότητα διασφαλίζεται από πολιτικές που έχουν στο επίκεντρο τον πολίτη και το εθνικό συμφέρον!

Χουλιάρας Κωνσταντίνος

Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΜέΡΑ25

Συντονιστής Τομέα Αθλητισμού