Δήλωση του Περιφερειακού Συμβούλου Κώστα Καράμπελα, για την απόφαση του Φορέα Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου Αντώνης Τρίτσης,

να επιτρέψει την εγκατάσταση μονάδας βιολογικού καθαρισμού λυμάτων.

Κώστας Καράμπελας : Στις 17 Μαΐου 2018 το Διοικητικό Συμβούλιο Φορέα Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου Αντώνης Τρίτσης, πήρε απόφαση και ενέκρινε πρόταση της ΕΥΔΑΠ, για την εγκατάσταση μονάδας καθαρισμού λυμάτων εντός του Πάρκου, με σκοπό τα επεξεργασμένα λύματα, να χρησιμοποιηθούν για την άρδευση του Πάρκου. Είναι μια πολύ σοβαρή απόφαση, η οποία λήφθηκε χωρίς την συνεργασία και την συναίνεση των φορέων της Δυτικής Αθήνας, των Δήμων, των κατοίκων και όλων των ενδιαφερομένων.

Δεν έχει κανένα δικαίωμα το Δ/Σ να αποφασίζει μονομερώς και να καθορίζει την τύχη ενός Πάρκου του μεγαλύτερου της Ελλάδας, χωρίς να συζητάει και να ρωτάει την τοπική κοινωνία. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης που διοικεί πάνω από ενάμιση χρόνο, έχει κάνει πάρα πολύ λίγα πράγματα για την αναβάθμιση του Πάρκου, ενώ έχει χρήματα, αφού παίρνει 60.000 ευρώ τον μήνα από τους Κ.Α.Π, ενώ με πρόταση της παράταξης του Γιάννη Σγουρού είχε εγκριθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο το ποσό των 700.000 ευρώ για να γίνουν έργα.

Ο Φορέας τελικά από έργα δεν έκανε τίποτα. Είναι κρίμα που πάρθηκε από την Τοπική Αυτοδιοίκηση η Διαχείριση του Πάρκου, γνωρίζουμε ότι το είχε δώσει η κυβέρνηση με απόφασή της στον ΑΣΔΑ, το πήρε η παρούσα διοίκηση, ενώ έχει ευθύνες και η κυρία Δούρου, με την έννοια ότι διορίζει τον Πρόεδρο του Πάρκου και άλλο ένα μέλος και λόγο της αδράνειας έπρεπε να έχουν ζητήσει την παραίτησή τους. Ζητάω λοιπόν, να παραιτηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο, διότι δεν έχει προχωρήσει καθόλου τα έργα και δεύτερον δεν έχει δικαίωμα να δεσμεύει το μέλλον, που αντί να κάνει πραγματικές κινήσεις για την αποκατάσταση του Πάρκου και να βρεθεί νερό, φέρνει τα λύματα μέσα στο Πάρκο.

Με αυτό που έχουν σκοπό να κάνουν, να είστε σίγουροι, ότι θα υποβαθμίσει όχι μόνο το Πάρκο, αλλά και όλη την γύρω περιοχή.