Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού, από την αρχή της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας,

βρίσκεται στην πρώτη γραμμή κάλυψης των αναγκών των πολιτών, με βασικό στόχο την κοινωνική προστασία και μέριμνα των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού αλλά ολόκληρης της πόλης. Με το συντονισμό του Δημάρχου κ. Σταύρου Τσίρμπα και την συνεργασία των Αντιδημάρχων Κοινωνικής Πολιτικής κ. Πότση Ζήση, Πολιτικής Προστασίας κ. Βαβλαδέλη Δημήτρη και τους εργαζόμενους της Κοινωνικής Υπηρεσίας έχει δημιουργηθεί ένα δίκτυ προστασίας σε όσους πολίτες έχουν ανάγκη. Ειδικότερα η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, συνεχίζει και επεκτείνει τις δράσεις της στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, προσφέροντας:

- Καθημερινό συσσίτιο κατ΄ οίκον σε ανθρώπους με οικονομική αδυναμία ή δυσκολία μετακίνησης.

- Παροχή φαρμακευτικής περίθαλψης σε όσους συνανθρώπους μας είναι μη αυτοεξυπηρετούμενοι.

- Υπηρεσίες Κατ΄ οίκον βοήθειας σε οικονομικά αδύναμους, μοναχικούς πολίτες, που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

- Συνεχή επικοινωνία, καταγραφή και εξυπηρέτηση βασικών αναγκών σε μοναχικά, ηλικιωμένα μέλη των ΚΑΠΗ.

Eπιπλέον με την επίσημη έναρξη της καραντίνας, η Κοινωνική Υπηρεσία υποδέχεται τα αιτήματα όλων των πολιτών και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την ικανοποίηση τους. Καθημερινά εργαζόμενοι με τη συνδρομή εθελοντών μεταφέρουν κατ΄ οίκον βασικά είδη πρώτης ανάγκης και φαρμακευτικής περίθαλψης, διευκολύνοντας την παραμονή των πολιτών στο Σπίτι. Σε όλη αυτή την προσπάθεια χρειάζεται να ευχαριστήσουμε θερμά: -τους χορηγούς που ενισχύουν με τρόφιμα το Κοινωνικό Παντοπωλείο, όπως το Super Market Σκλαβενίτης και το Φούρνο “Θανάσης”. - Την Ομάδα Εθελοντών “ΔΡΑΣΗ”, την Πρόεδρο της ομάδας κ. Πέττα Διονυσία και τους εθελοντές πολίτες που συνδράμουν στην υλοποίηση των παραπάνω δράσεων. -Τον Οίκο Νυφικών Βούτος στους Αγίους Αναργύρους για τη χορηγία 100 μασκών προστασίας προσώπου.

Σε αυτή τη δύσκολή περίοδο που διανύουμε, και επειδή οι ανάγκες σε τρόφιμα και φάρμακα είναι τεράστιες. απευθύνουμε κάλεσμα σε χορηγούς και στους πολίτες για την προσφορά τροφίμων, ειδών καθαριότητας και φαρμάκων για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Κοινωνικού Φαρμακείου αλλά και σε πολίτες εθελοντές . Και μην ξεχνάμε !! Το σύνθημα «Μένουμε σπίτι» είναι η ασπίδα προστασίας που πρέπει όλοι να υψώσουμε για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους συνανθρώπους μας που ανήκουν σε ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες.