Σταύρος Τσίρμπας: Αλλάζουμε την πόλη μας. Είμαστε κοντά σε όλους τους συμπολίτες μας και σε άμεση ετοιμότητα για ό,τι χρειάζονται.

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού Σταύρος Τσίρμπας στη δημοσιογράφο Φραντζέσκα Σαββοργινάκη και στην εκπομπή «Σημείο Αναφοράς» στο Attica Tv. Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού είναι από τις έξι πόλεις σε όλη την Ελλάδα που είναι υπό πιστοποίηση ως υγιής πόλη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). Κοινωνική Πολιτική, τόνισε ο Δήμαρχος. Πρότυπο η Κοινωνική μας Υπηρεσία. ‘Βάζουμε πλάτη’ για όλους τους δημότες Συγκεκριμένα ο κ. Τσίρμπας υποστήριξε ότι: «Έχουμε μία κοινωνική υπηρεσία πρότυπο. Η πόλη μας είναι μία από τις έξι πόλεις που είναι υπό πιστοποίηση ως υγιής πόλη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας(ΠΟΥ). Η διοίκηση και η υπηρεσία δεν στηρίζει μόνο άμεσα τον πολίτη, εξασφαλίζοντας τη διαβίωση, τη διατροφή, την ένδυση, τη φαρμακευτική υποστήριξή του, αλλά το πιο σημαντικό κομμάτι είναι μετά από 2,5 χρόνια διοίκησής μας οι ωφελούμενοι έχουν μειωθεί πολύ, που σημαίνει ότι είμαστε αποτελεσματικοί. Σήμερα εξυπηρετούμε 120 οικογένειες και περίπου 30 ακόμα άτομα περιστασιακά».

Και συνέχισε λέγοντας: «Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού πραγματοποιεί ακόμα πολλές δράσεις που βοηθούν στην εργασιακή επανένταξη μέσα από ημερίδες, ευρωπαϊκά προγράμματα και ευρωπαϊκά χρηματοδοτούμενα εργαλεία». Επεσήμανε ακόμα ότι και ο Δήμος Αγ. Αναργύρων-Καματερού είναι πάντοτε δίπλα στους δημότες του και ότι ακόμα και στην περίοδο της καραντίνας ο Δήμος επί ένα μήνα διέθετε 1000 μερίδες φαγητού κατ΄ οίκον. Ενεργειακή αναβάθμιση σε όλα τα σχολικά κτίρια του Δήμου Αγ. Αναργύρων-Καματερού Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο της ενεργειακής αναβάθμισης που πραγματοποιείται σε όλα τα σχολικά κτίρια του Δήμου. «Έχουμε ήδη υλοποιήσει αρκετά έργα. Τα σχολεία είναι ζωντανός οργανισμός που χρειάζονται παρεμβάσεις. Αυτή τη στιγμή έχει δημοπρατηθεί το ευρωπαϊκό χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα Prodesa που περιλαμβάνει 20 σχολικά κτίρια στα οποία θα γίνει ενεργειακή αναβάθμιση, αυτά τα σχολεία θα είναι πλήρως ενεργειακά αυτόνομα. Η τεχνική αναβάθμιση των σχολείων και η ενεργειακή αυτονομία θα ισχυροποιήσει τα σχολεία μας. Επίσης έχουμε υποβάλει στο Υπουργείο Εσωτερικών πρόταση και για τα υπόλοιπα σχολεία μας».

Ο κόσμος για να βοηθήσει το Δήμο του πρέπει να απογραφεί Η απογραφή είναι δύναμη, κανένας δεν περισσεύει, υπογράμμισε ο κ. Τσίρμπας. «Οι χρηματοδοτήσεις που παίρνουμε έχουν να κάνουν με πληθυσμιακά κριτήρια. Αυτή τη στιγμή πρέπει και ο τελευταίος συμπολίτης μας να απογραφεί, να φανεί ο πραγματικός αριθμός των κατοίκων». Κοντά στα άτομα με αναπηρία «Μία πόλη που σέβεται τον εαυτό της φαίνεται από τον τρόπο που αντιμετωπίζει όλους τους πολίτες της. Όλα τα έργα που πραγματοποιούμε έχουν να κάνουν με την προσβασιμότητα, κυρίως των ΑμεΑ. Όπου μπορούμε προχωράμε σε διανοίξεις, απομακρύνουμε περίπτερα εγκαταλελειμμένα και ό,τι εμποδίζει την προσβασιμότητα των συμπολιτών μας». «Εκπαιδεύουμε και ευαισθητοποιούμε τους συμπολίτες μας για το πώς να φέρονται από μικρή ακόμα ηλικία. Να αντιληφθούν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας στην προσβασιμότητα. Πχ. Βάζουμε μαθητές να μετακινηθούν με αμαξίδια για να αντιληφθούν τις δυσκολίες. Πόσο δύσκολο είναι αν σου κλείνει το δρόμο ένα αυτοκίνητο».

Ο Δήμαρχος Αγ. Αναργύρων-Καματερού Σταύρος Τσίρμπας αναφέρθηκε επίσης και στις ασφαλτοστρώσεις, στις παρεμβάσεις σε πεζοδρόμια και αστικό εξοπλισμό, που πραγματοποιούνται σε όλο τον Δήμο, αλλά και στην αναβάθμιση με LED. «Ιδιαίτερα το έργο με τα LED μας βοήθησε να εξοικονομήσουμε ως και 50% χρήματα διευκολύνοντας έτσι την καθημερινότητα των δημοτών». Παιδικές χαρές «Όταν αναλάβαμε τη διοίκηση είχαμε 41 παιδικές χαρές και καμία πιστοποιημένη. Ήδη σε δύο χρόνια έχουμε αναβαθμίσει περίπου 25 παιδικές χαρές με σύγχρονα υλικά και παιχνίδια και μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους θα έχουμε αναβαθμίσει όλες τις παιδικές χαρές του Δήμου μας παραδίδοντάς τες ασφαλείς στα παιδιά μας». Αστυνομικό τμήμα Καματερού «Χρειαζόμαστε ενίσχυση στην ασφάλεια. Το αστυνομικό τμήμα ήταν υποστελεχωμένο, θα ξανανοίξει στο Καματερό. Είμαστε σε τελικό στάδιο υπογραφών. Αυτό θα λειτουργήσει ως πολυδύναμο και θα έχει και άλλες υπηρεσίες μέσα». Αναπλάσεις στις πλατείες του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού και δενδροφυτεύσεις «Κάνουμε μία ολική ανακαίνιση στις υπάρχουσες πλατείες. Σε ’ νεκρά’ σημεία δημιουργήσαμε πάρκα τσέπης. Θεωρώ ότι το πράσινο δίνει μία άλλη αισθητική. Σε όποια περιοχή δενδροφυτεύουμε και βάζουμε γκαζόν, η ποιότητα ζωής αναβαθμίζεται πολύ. Αναμένονται πάνω από 1000 δενδροφυτεύσεις σύντομα».