Από τα σχολεία του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού ξεκινάει το πρόγραμμα τοποθέτησης

διαδραστικών πινάκων με την παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, της υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως και της υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττας Μακρή, τους οποίους υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού Σταύρος Τσίρμπας την Πέμπτη 6 Απριλίου 2023.

Ο Πρωθυπουργός βρέθηκε στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων, όπου είχε συνομιλίες με τους μικρούς μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, ενώ παρακολούθησε τις δυνατότητες που παρέχονται στους μαθητές μέσω της νέας τεχνολογίας των διαδραστικών πινάκων.

Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού Σταύρος Τσίρμπας μετά την επίσκεψη σημείωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το πρόγραμμα αυτό του υπουργείου Παιδείας ξεκινάει από τα σχολεία της πόλης μας. Ένα σύγχρονο πρόγραμμα που χρησιμοποιεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας με επίκεντρο τον μαθητή, δίνοντας απεριόριστες δυνατότητες μέσω της διαδραστικότητας να κάνει το μάθημα πιο ευχάριστο και ενδιαφέρον».

Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε για τις δυνατότητες που προσφέρει ο διαδραστικός πίνακας, φωτογραφήθηκε με τους μικρούς μαθητές και στο περιθώριο της επίσκεψης δέχτηκε ένα αναμνηστικό δώρο από δύο μικρές μαθήτριες της ρομποτικής. Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως οι εκπαιδευτικοί θα υποστηριχθούν μέσω νέου ψηφιακού και διαδραστικού εκπαιδευτικού περιεχομένου για τους διαδραστικούς πίνακες, προγράμματος στοχευμένης επιμόρφωσής τους για την αξιοποίηση των διαδραστικών συστημάτων μάθησης στην εκπαιδευτική διαδικασία και από Μηχανισμό υποστήριξης με εξειδικευμένο «helpdesk». Συνολικά θα εγκατασταθούν περισσότεροι από 36.000 διαδραστικοί πίνακες σε όλα τα τμήματα Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού, Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης ύψους 150 εκ. ευρώ.