Συνεχίζουμε δυναμικά με τον λαό των Αγίων Αναργύρων – Καματερού για τις ανάγκες

των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων

Σε κλίμα ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Ιούλη η εκδήλωση με θέμα «Συνεχίζουμε δυναμικά με τον λαό των Αγίων Αναργύρων-Καματερού για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων» που διοργάνωσαν οι κομματικές οργανώσεις του ΚΚΕ στην περιοχή. 

Η εκδήλωση άνοιξε με ομιλία από την Βιβή Δάγκα μέλος της Κ.Ε. του Κόμματος και βουλευτής στο Δυτικό Τομέα.  Στην ομιλία της αναφέρθηκε στη θετική εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ που μέσα στον αρνητικό πολιτικό συσχετισμό που παραμένει, κατατίθεται καθημερινά στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών. «Δεν υπάρχει μέτωπο που το Κόμμα μας δεν έχει δώσει το στίγμα του με κριτήριο τα εργατικά, λαϊκά συμφέροντα. Αυτή τη δυναμική αξιοποιούμε για να δώσει ώθηση στον αγώνα για να μπλοκαριστούν οι πλειστηριασμοί, στις απεργίες όπως στον κλάδο του Φαρμάκου, των υγειονομικών, στον αγώνα για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος. Κάνουμε πράξη αυτό για το οποίο δεσμευτήκαμε, επιβεβαιώνοντας στην πράξη τη σημασία ανόδου του ΚΚΕ για την ανάπτυξη και τον προσανατολισμό της εργατικής, λαϊκής πάλης, για τη μαζικοποίηση και την ανασύνταξη του κινήματος.»

Αναφορικά στην ατζέντα της κυβέρνησης και των υπόλοιπων κομμάτων που συναινούν στα στρατηγικά ζητήματα επισήμανε «πως το ΚΚΕ μαζί με χιλιάδες εργαζόμενους, λαϊκούς ανθρώπους, νέους και νέες στέλνουμε αποφασιστικό μήνυμα. Δεν πρόκειται να τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί.»

«Κρατάμε άσβεστη τη φλόγα της ελπίδας στο δρόμο της σύγκρουσης και της ανατροπής του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος, ως τη μοναδική διέξοδο για την εργατική τάξη και τον λαό της χώρας». Με τα λόγια αυτά, η Βιβή Δάγκα απηύθυνε κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ στις μάχες του επόμενου διαστήματος και έκλεισε την ομιλία της καλώντας να πολλαπλασιαστούν οι εστίες αντίσταση, να συνενωθούν σε ένα πανελλαδικό κίνημα αμφισβήτησης και σύγκρουσης: «Με νέα ορμή να δώσουμε τις μάχες του επόμενου διαστήματος, με νέες απαιτήσεις. Ανάμεσά τους και αυτή των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών. Για να πυκνώσουν τα λαϊκά στηρίγματα σε περισσότερους δήμους και περιφέρειες. Για να πετύχουμε ακόμα μεγαλύτερη αύξηση των ποσοστών και των εδρών της Λαϊκής Συσπείρωσης, του ψηφοδελτίου που στηρίζει το ΚΚΕΑυτή τη μάχη θα δώσουμε με και υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής τον Γιάννη Πρωτούλη και υποψήφιο δήμαρχο Αγίων Αναργύρων- Καματερού, τον Θοδωρή Σκολαρίκο».

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Θοδωρής Σκολαρίκος, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της Κ.Ο. Αττικής του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στο πως δήμοι και περιφέρειες λειτουργούν «ως το μακρύ χέρι του κεντρικού κράτους» γεγονός που διαπιστώνεται εμφατικά στην περιφέρεια Αττικής. Τόνισε πως και στο επίπεδο δήμων και περιφερειών, κεντρικό ζήτημα είναι αυτό που μόνο οι δυνάμεις του ΚΚΕ θέτουν, δηλαδή το «ανάπτυξη από ποιον και για ποιον».

Συνεχίζοντας επισήμανε πως η στρατηγική σύγκλιση ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ στην κεντρική πολιτική σκηνή διαπερνά και την τοπική διοίκηση. Παρά τις επικλήσεις σε δήθεν «αυτοδιοικητικούς», «ανεξάρτητους», «ακομμάτιστους» υποψηφίους, υπάρχει σύμπτωση σε μια σειρά κρίσιμα ζητήματα όπως η χρηματοδότηση των δήμων, το  χαράτσωμα των δημοτών, η ανταποδοτικότητα στις υπηρεσίες των δήμων, η στήριξη των επιχειρηματικών σχεδίων, όπως αυτά διαμορφώνονται σε κάθε περιοχή, η ιδιωτικοποίηση λειτουργιών, υπηρεσιών, τομέων που είναι στην ευθύνη των δήμων με την επίκληση της έλλειψης προσωπικού, ο κατακερματισμός των εργασιακών σχέσεων και η ομηρία για τους εργαζόμενους στις δημοτικές υπηρεσίες, με ανακύκλωση της ανεργίας. Σημείωσε πως από αυτή την κοινή αφετηρία προκύπτουν και η «συνέχεια του κράτους» στην Περιφέρεια Αττικής παρά την αλλαγή των διοικήσεων.

Αναφορικά με το Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού επεσήμανε πως «Η αγαπημένη λέξη στο δήμο μας είναι η λέξη ρεαλισμός. Τι σημαίνει ρεαλισμός για τη δημοτική αρχή; Συμβιβασμός με τα λίγα και καμιά διεκδίκηση (…) Ρεαλιστικό για μας είναι να μη συμβιβαστούμε με αυτήν την κατάσταση. Ρεαλιστικό για μας είναι να παλέψουμε για την πόλη που ζούμε και αγαπάμε, για τη ζωή που μας αξίζει.»

Κλείνοντας, επισήμανε πως οι άνθρωποι του μόχθου και της βιοπάλης, οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι αυταπασχολούμενοι, η νεολαία, οι γυναίκες  έχουν επιλογή: να δυναμώσουν τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις ερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές,  «για να εκλεγούν περισσότεροι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, για να περάσουν ξανά στα χέρια αγωνιστών δήμοι στην Αττική, όπως στην Πάτρα, που θα αποτελέσουν στήριγμα στον αγώνα του λαού για τα δικαιώματά του, κόντρα στο αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο και την εκάστοτε αντιλαϊκή κυβέρνηση.»

Αμέσως μετά παρουσιάστηκαν οι πρώτοι 54 υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού. Όλοι πρωτοπόροι στον τομέα τους, αγωνιστές στους χώρους δουλειάς, στις σχολές και στα σχολεία, στις γειτονιές μας.

Οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης που ανακοινώθηκαν είναι οι ακόλουθοι: 

Αθανασοπούλου Αθανασία, απασχολούμενη σε οικογενειακή επιχείρηση, μέλος του ΔΣ του Παραρτήματος ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Αγίων Αναργύρων – Καματερού

Βαρλάς Γιώργος, δημοτικός σύμβουλος, μέλος της Οικονομικής Επιτροπής

Βασιλός Πάνος, εργαζόμενος στον κλάδο του μετάλλου, μέλος του ΔΣ του συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και πρόεδρος του παραρτήματος Μετάλλου Αθήνας

Γαρδούνη Τόνια, ιδιωτική υπάλληλος, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου νηπιαγωγείου Αγίων Αναργύρων

Δασκαλάκης Μπάμπης, ηλεκτρολόγος μηχανικός στον ιδιωτικό τομέα.

Δημοπούλου Λίνα, στιχουργός

Ζαζόπουλος Διονύσης (Σούλης), αυτοαπασχολούμενος, ταμίας της Ένωσης ΕΒΕ Αγίων Αναργύρων- Καματερού

Ζαφειρόπουλος Θανάσης, οδηγός ταξί

Ζάχαρη Βάσω, δημοτική σύμβουλος, μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Θεοδωράτος Μάκης, εργαζόμενος στις μεταφορές

Θώδης Νίκος, αυτοαπασχολούμενος στην εστίαση, μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης ΕΒΕ Αγίων Αναργύρων-Καματερού

Ιωαννίδης Νίκος, εκπαιδευτικός

Καλτέκη Έφη, δασκάλα, μέλος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δημήτρης Γληνός», πρώην δημοτική σύμβουλος

Καπετανάκος Νίκος, συνταξιούχος οικοδόμος

Καραβίδας Μιχάλης, μισθωτός λογιστής, μέλος της Ένωσης Λογιστών- Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής, δημοτικός σύμβουλος.

Καρανικόλας Σταύρος, εκπαιδευτικός, μέλος της ΕΛΜΕ Γ’ Αθήνας.

Καραχάλιου Ιωάννα, φοιτήτρια στο παιδαγωγικό τμήμα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, Πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου.

Κατσούδα Χαρά, απασχολούμενη σε οικογενειακή επιχείρηση, μέλος του Συλλόγου Γυναικών Αγίων Αναργύρων- Καματερού.

Καττής Τάκης, οικοδόμος, μέλος του ΔΣ του παραρτήματος οικοδόμων Μενιδίου- Άνω Λιοσίων.

Κλαρκ Άλεξ, εργαζόμενος στην εστίαση.

Κολτσίδας Σεραφείμ, συνταξιούχος τραπεζοϋπάλληλος, Γραμματέας του ΔΣ του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Λυκείου Καματερού.

Κουκάς Δημήτρης, μέλος του σωματείου ηλεκτρολόγων Αττικής, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Πειραματικού Λυκείου Αγίων Αναργύρων, κοινοτικός σύμβουλος Αγίων Αναργύρων.

Κουλούρης Γιώργος, συνταξιούχος δημοτικός υπάλληλος.

Κουρουνάρχη Ειρήνη, ιδιωτική υπάλληλος, μέλος του σωματείου ιδιωτικών κλινικών.

Κυβέλος Άγγελος, άνεργος.

Κωτσαδάμ Νίκη, φοιτήτρια, μέλος του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Λαγωνίκας Βασίλης, εργαζόμενος στο ΜΕΤΡΟ, μέλος του ΔΣ του ΣΕΛΜΑ.

Λιαγκριδώνης Παναγιώτης, καθηγητής στην ιδιωτική εκπαίδευση, μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση «ο Βύρων».

Λουκοπούλου Μάχη, κοινοτική σύμβουλος Καματερού

Λυμπερόπουλος Παναγιώτης, αυτοαπασχολούμενος στην εστίαση.

ΜανταδάκηςΣήφης, ιδρυτικό μέλος της θεατρικής σκηνής «Εκτός Σχεδίου».

Μητσάρας Αντώνης, κοινοτικός σύμβουλος Αγίων Αναργύρων.

Μπίλης Γιώργος, πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων.

Μπούκαλης Δημήτρης, εργαζόμενος στον κλάδο τύπου- χάρτου και μέλος του συνδικάτου, μέλος του Συλλόγου Κρητών Αγίων Αναργύρων.

Μπουσάι Άλμπερτ, ηλεκτρολόγος εγκαταστάσεων, μέλος του ΔΣ του συνδικάτου ηλεκτρολόγων Αττικής.

Ξένος Σταύρος, τραγουδιστής, μέλος του μουσικού συνόλου «Ρωμιοσύνη».

Παπασωτηρίου- Λύτρα Βάγια, πρόεδρος του παραρτήματος ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ Αγίων Αναργύρων-Καματερού, κοινοτική σύμβουλος Καματερού.

Προμπονά Σοφία, δασκάλα, Μέλος του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δημήτρης Γληνός.

Ρούβαλη Αγγελική, αυτοαπασχολούμενη φωτογράφος- μέλος του ΔΣ στην Ένωση ΕΒΕ Αγίων Αναργύρων- Καματερού, μέλος της Ένωσης καλλιτεχνών φωτογράφων Αθήνας.

Σαμαρά Κατερίνα, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αγίων Αναργύρων-Καματερού

Σκοδριάνος Δημήτρης, συνταξιούχος, πρώην μέλος ΔΣ Γυμναστικού Αθλητικού Συλλόγου Καματερού

Σουτλόγλου Μαρία, μέλος του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Αγίων Αναργύρων- Ιλίου- Πετρούπολης

Σπανουδάκη Μαρία, εργαζόμενη στον ΕΦΚΑ.

Τζατζαράκη Ελένη, αντιπρόεδρος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αγίων Αναργύρων- Καματερού.

Τζομπανάκης Ζαχαρίας, μέλος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Τούμ Φεράτ, εργαζόμενος στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, μέλος εξελεγκτικής επιτροπής του ΣΕΤΗΠ, μέλος του ΔΣ 2ου Λυκείου Αγίων Αναργύρων, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Αγίων Αναργύρων-Καματερού.

Τρακοσιάρης Θανάσης, μέλος του ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων στο ΟΑΚΑ

Τσάμης Ηλίας, πρόεδρος σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Αγίων Αναργύρων-Καματερού- Ιλίου- Πετρούπολης

Τσούνης Σπύρος, φοιτητής Νομικής, εργαζόμενος στην εστίαση.

Φασουλά Έφη, εμποροϋπάλληλος, πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου Αγίων Αναργύρων, μέλος του Συλλόγου Κρητών Αγίων Αναργύρων.

Φωτεινός Γιώργος, αυτοαπασχολούμενος στην ιδιωτική εκπαίδευση, μέλος του ΔΣ της Ένωσης ΕΒΕ Αγίων Αναργύρων – Καματερού

Χατζημιχάλη Ζωή, ιδιωτική υπάλληλος, γραμματέας του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 7ου δημοτικού Αγίων Αναργύρων και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Γονέων Αγίων Αναργύρων-Καματερού.

Χατζούδας Χρήστος, απόφοιτος λυκείου.

Χρονοπούλου Άννα, καθηγήτρια Αγγλικών, πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης ΕΒΕ Αγίων Αναργύρων- Καματερού, μέλος του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου.