Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ συνέλαβαν την Παρασκευή το βράδυ στην Ηλιούπολη

έναν άνδρα ξένης καταγωγής, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση φυλάκισης 15 μηνών, για κλοπή.

Παράλληλα, ο άνδρας ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης δύο ληστειών σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών σε Ηλιούπολη και Δάφνη. Επιπρόσθετα, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του και σε κλοπή μοτοσυκλέτας, που χρησιμοποιήθηκε για τη διάπραξη της μίας ληστείας.

Στη ληστεία στην Ηλιούπολη, που σημειώθηκε στις 10 Νοεμβρίου, ο δράστης επιβαίνοντας σε μοτοσικλέτα, άρπαξε την τσάντα ηλικιωμένης που ήταν πεζή. Από το τράβηγμα η παθούσα έπεσε στο έδαφος, με αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό της στο κεφάλι, από τον οποίο, δύο ημέρες αργότερα, επήλθε ο θάνατός της, σε νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.

Λίγες μέρες αργότερα, στις 28 Νοεμβρίου, ο άνδρας έκλεψε μια μοτοσυκλέτα από την περιοχή της Ηλιούπολης και στη συνέχεια τη χρησιμοποίησε για να αρπάξει ακόμα μια τσάντα από πεζή ηλικιωμένη, τραυματίζοντας τη βαριά (κάταγμα βραχιονίου και κάκωση ισχίων).

Η μοτοσικλέτα βρέθηκε εγκαταλελειμμένη στην περιοχή της Ηλιούπολης, από αστυνομικούς της Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Νοτιοανατολικής Αττικής και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε σπίτι και επαγγελματικό χώρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ο ρουχισμός που χρησιμοποίησε ο κατηγορούμενος κατά τη διάπραξη των ληστειών, 53 ναρκωτικά δισκία, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές και κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.