Η Δικαιοσύνη ήθελε να τον «κρατήσει» αλλά δεν τα κατάφερε. Ο 29χρονος Αφγανός όμως ήταν πολύ επικίνδυνος για να κυκλοφορεί ελεύθερος.

Άλλωστε, το παρελθόν του έδειχνε ότι δεν δίσταζε μπροστά σε τίποτα. Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής ανέλαβαν να του περάσουν χειροπέδες ενώ οι κάτοικοι στο στενό της Νέας Χαλκηδόνας όπου τον εντόπισαν δεν κατάλαβαν το παραμικρό.

Σύμφωνα με τον φάκελο και το ποινικό παρελθόν που είχε ο 29χρονος Αφγανός η… δράση του ξεκινούσε το 2007 και απαριθμούσε μεγάλο αριθμό παράνομων πράξεων, ακόμα και ανθρωποκτονίας.

Το ένταλμα σύλληψης που υπήρχε σε βάρος του ανέφερε ότι ήταν μέλος εγκληματικής οργάνωσης, «τα μέλη της οποίας το 2018 διέπρατταν, με τη χρήση μαχαιριών, ληστείες σε βάρος υπό προώθηση μεταναστών». Η παράνομη διακίνηση γινόταν μέσω της λεγόμενης Βαλκανικής οδού δηλαδή μέσω Βόρειας Μακεδονίας ή Βουλγαρίας. Το κύκλωμα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αρχές, αρχικά προσέφερε δελεαστικές τιμές για την μετακίνηση των μεταναστών, περίπου δύο χιλιάδες ευρώ το άτομο. Όταν όμως έφταναν στα σύνορα και εντόπιζαν κάποιον «πελάτη» τους να έχει οικονομική άνεση τότε τον λήστευαν ενώ κάποιες φορές εκβίαζαν και την οικογένεια του για να τους δώσουν και άλλα χρήματα.

Μάλιστα, μια φορά η ληστεία εξελίχθηκε σε ανθρωποκτονία και το πτώμα του παράνομου μετανάστη βρέθηκε κοντά στα σύνορα. Βέβαια, ο 29χρονος φρόντιζε να μην έχει φυσική παρουσία στις παράνομες μετακινήσεις των μεταναστών, αλλά σύμφωνα με το ένταλμα ήταν αυτός που «διηύθυνε την εγκληματική οργάνωση».

Ο νεαρός όμως ήταν επίσης… ζόρικος. Του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης ενός χρόνου και δέκα μήνες «για αντίσταση, απλή σωματική βλάβη, εξύβριση και φθορά ξένης ιδιοκτησίας». Όλα αυτά μέσα σε αστυνομικό τμήμα της Αθήνας καθώς είχε συλληφθεί κάποιες φορές για κλοπές και ενώ ήταν κρατούμενος τα είχε κάνει «γης μαδιάμ».

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής που τον αναζητούσαν ήξεραν ότι είχαν να κάνουν με ένα άτομο που σίγουρα… δεν θα άπλωνε τα χέρια του για να του περάσουν χειροπέδες και θα προσπαθούσε να διαφύγει. Τον εντόπισαν το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης και πριν καλά καλά καταλάβει ότι ο κλοιός είχε σφίξει γύρω του, τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν.

Στην κατοχή του «βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μαχαίρι, δύο πλαστά δελτία ταυτότητας και πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης». Ο 29χρονος παραπέμφθηκε στους αρμόδιους Εισαγγελείς με τους οποίους είχε πολλές εκκρεμότητες...