Κλειστό μέχρι νεοτέρας παραμένει το 9ο Δημοτικό σχολείο Δάφνης λόγω κρούσματος κορωνοϊού σε κηδεμόνα μαθητών.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τη γιαγιά μαθητών του σχολείου, που ταξίδεψε στα Ιεροσόλυμα, και βρέθηκε θετική σε εξετάσεις για τον κορωνοϊό. Άρα δεν πρόκειται για επιπλέον κρούσμα αλλά για έναν από τους ήδη καταμετρηθέντες 45 συνολικά ασθενείς που ανακοίνωσε επίσημα το υπουργείο Υγείας το μεσημέρι της Παρασκευής. 

Παράλληλα, σύμφωνα με ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής, με απόφαση του δημάρχου, Αναστάσιου Μπινίσκου ξεκινούν προληπτικές απολυμάνσεις σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου Δάφνης-Υμηττού, ενώ αποφασίστηκε και η προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των ΚΑΠΗ του Δήμου από τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020 μέχρι και την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020.

Η ανακοίνωση του Δήμου Δάφνης - Υμηττού:

Πριν από λίγη ώρα ενημερωθήκαμε από τις αρμόδιες αρχές ότι το ύποπτο κρούσμα  κηδεμόνα στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης, είναι θετικό. Αυτή την ώρα συνεχίζεται η ιχνηλάτηση των επαφών του συγκεκριμένου ατόμου για τυχόν άλλα κρούσματα.

Ο Δήμος έχει πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα και ήδη έχει ξεκινήσει η απολύμανση όλων των δημοτικών κτιρίων και των σχολικών μονάδων.

Για προληπτικούς λόγους και για την προστασία της πιο ευάλωτης κοινωνικής ομάδας συμπολιτών μας, αποφασίζουμε την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των ΚΑΠΗ του Δήμου μας από τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020 μέχρι και την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020.

Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές για έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση και θα ακολουθήσουν νεώτερες οδηγίες και ανακοινώσεις όταν προκύψουν νέα στοιχεία.