Η κατασκευή του σταθερού Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του Δήμου Αθηναίων είναι γεγονός, με την τελική υπογραφή της σχετικής

σύμβασης από τον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Μπρούλια, την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου και την ανάδοχο εταιρία «ΗΛΕΚΤΩΡ».

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα των τελευταίων ετών που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων πριν από δύο χρόνια, που πρόκειτε να βελτιώσει σημαντικά τις υπηρεσίες καθαριότητας της πόλης και την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Μπρούλιας. Επίσης  σημείωσε : «Περισσότερα δρομολόγια αποκομιδής σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας, μικρότερη περιβαλλοντική επιβάρυνση αλλά και εξοικονόμηση καυσίμων θα είναι μερικά μόνο από τα κέρδη που θα έχει η πρωτεύουσα από τον ΣΜΑ». Ο Σταθμός θα παρέχει τη δυνατότητα μεταφόρτωσης 400 τόνων απορριμμάτων ημερησίως καλύπτοντας τις ανάγκες των Δήμων Αθηναίων και Αιγάλεω. Θα κατασκευαστεί και θα λειτουργήσει σε οικόπεδο 19 στρεμμάτων που έχει παραχωρηθεί στον δήμο Αθηναίων από τον ΕΔΣΝΑ (Ενιαίο Διαβαθμισμένο Σύνδεσμο Νομού Αττικής).

Αξίζει να σημειωθεί, ότι καθοριστική για την επιτυχή έκβαση και πραγματοποίηση του έργου, ήταν και η συμβολή του π. Αντιδήμαρχου Περιβάλλοντος Ανδρέα Βαρελά, αφού επί των ημερών του φρόντισε να «τρέξει» το συγκεκριμένο έργο και δεν το άφησε να πάει στις Καλένδες.