Τις συνθήκες που επικρατούν στην Αθήνα μετά τους περιορισμούς στην κυκλοφορία αυτοκινήτων και πεζών αξιοποιεί μέρα και νύχτα

το τελευταίο διάστημα ο Δήμος Αθηναίων, προχωρώντας σε μια σειρά από σημαντικά τεχνικά έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των Αθηναίων αλλά και τη συνολικότερη εικόνα της πόλης. Έτσι, την ώρα που η πόλη «κοιμάται» αλλά και στη διάρκεια της ημέρας με την κυκλοφορία να έχει περιοριστεί δραστικά, οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων έχουν τη δυνατότητα, πάντα σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας των εργαζομένων, να προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς σε παρεμβάσεις ασφαλτόστρωσης, σε ανακατασκευές πεζοδρομίων, σε διαγραμμίσεις οδών, σε νέες ράμπες ΑΜΕΑ, σε έργα αποχέτευσης ακαθάρτων και όμβριων κ.ά.

Αρκετά από τα έργα αυτά, τα οποία μπήκαν εκτάκτως στο πρόγραμμα λόγω της δυνατότητας που εκ των πραγμάτων δίνουν οι πρωτόγνωρες συνθήκες, συνεχίζονται και τον Απρίλιο. Κι αυτό παρά τις δυσκολίες που επίσης προκύπτουν από την πανδημία, όπως η μείωση του προσωπικού στα συνεργεία των εργολάβων και η απουσία υπαλλήλων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

«Στον Δήμο των Αθηναίων καταβάλλουμε μία μεγάλη προσπάθεια, όχι μόνο για να λειτουργούν κανονικά οι υπηρεσίες μας, αλλά και για να αξιοποιήσουμε τον χρόνο και τον χώρο που μας δίνει η μείωση της κυκλοφορίας. Τόσο τον Μάρτιο, όσο και τον Απρίλιο, συνεχίζουμε να κάνουμε έργα, τη σημασία των οποίων θα αντιληφθούμε μετά το τέλος της υγειονομικής κρίσης. Είναι σημαντικό, σε αυτήν την περίοδο, να κάνουμε πράγματα που θα μείνουν στην Αθήνα για να τα απολαμβάνουν όλοι οι πολίτες» αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. Αναλυτικά τα κυριότερα έργα που έγιναν τον Μάρτιο από τη Διεύθυνση Οδοποιίας, Αποχέτευσης και Κοινοχρήστων χώρων του Δήμου Αθηναίων και κάποια από αυτά συνεχίζονται.