Την πρωτοβουλία «Κατέβα για την Αθήνα!» ανακοίνωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Παύλος Γερουλάνος, καλώντας «όσους διαθέτουν όρεξη και μεράκι να προσφέρουν

στην γειτονιά τους να δηλώσουν υποψηφιότητα», μέσω της ανοιχτής ηλεκτρονικής πλατφόρμας στη διεύθυνση www.katevagiatinathina.gr, ως διαμερισματικοί σύμβουλοι στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.
Σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα της εκστρατείας του Παύλου Γερουλάνου αναφέρονται συγκεκριμένα τα εξής:
«Έχεις, παρά τις αντίξοες πολλές φορές συνθήκες, τη διάθεση και το μεράκι να βοηθήσεις να φτιάξουμε τις γειτονιές μας, αλλά δεν ξέρεις πώς;
Αφιέρωσε δύο ώρες από την εβδομάδα σου.
Κατέβα υποψήφιος για Διαμερισματικός Σύμβουλος για να συμμετέχεις στα Συμβούλια της Γειτονιάς που θέλουμε να δημιουργήσουμε! Στο www.katevagiatinathina.gr μπορείς να υποβάλλεις ηλεκτρονικά την υποψηφιότητά σου.
Τι είναι τα Συμβούλια της Γειτονιάς;
Είναι άνθρωποι που, σαν κι εσένα, νοιάζονται για τη γειτονιά και την πόλη μας, που θέλουν να συμμετέχουν και να συναποφασίζουν για το μέλλον τους. Εκλεγμένοι από τους συμπολίτες μας και πλαισιωμένοι από εθελοντές με δεξιότητες (κοινωνικούς λειτουργούς, κοινωνιολόγους, επιστήμονες), άνθρωποι που έχουν την όρεξη για να βοηθήσουν να προχωρήσουμε όλοι μαζί.
Είναι ομάδες που θα καταγράφουν προβλήματα, θα ιεραρχούν προτεραιότητες και θα βοηθούν στο να βρίσκουμε μαζί τις λύσεις, δουλεύοντας με τις υπηρεσίες του δήμου και δρώντας σαν τα «αυτιά και τα μάτια» του δήμου σε κάθε γειτονιά.
Είναι εκπρόσωποι όλων μας, στους οποίους θα λογοδοτούν ο Δήμαρχος και οι υπηρεσίες του Δήμου, έτσι ώστε να μη νιώθουμε ξεκομμένοι από τις υπηρεσίες. Ώστε οι υπηρεσίες να έχουν άμεσα τις πληροφορίες που χρειάζονται για να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά. Κάθε βδομάδα, ο δήμαρχος και οι υπηρεσίες του δήμου θα δίνουν τον απολογισμό τους σε ένα Συμβούλιο της Γειτονιάς.
Βυθίστηκε λοιπόν κάποιος δρόμος της γειτονιάς σου στο σκοτάδι; Έσπασε το πεζοδρόμιο και δυσκολεύεται μια μάνα με καροτσάκι να περάσει; Εμφανίστηκε στην γειτονιά σου ένας συμπολίτης μας που πρέπει να βοηθηθεί από τις υπηρεσίες αλληλεγγύης του δήμου;
Με τα Συμβούλια της Γειτονιάς θα μπορείς να ενημερώνεις, να βοηθάς και να ελέγχεις τον Δήμαρχο και τις υπηρεσίες του Δήμου άμεσα και αποτελεσματικά.
Γιατί η πραγματική αλλαγή της πόλης δεν μπορεί παρά να ξεκινήσει από τα θεμέλιά της, την κάθε γειτονιά της.
Αν αισθανθούμε συμμέτοχοι στη βελτίωση της γειτονιάς μας, αν αποκτήσουμε πραγματική δύναμη και φωνή εκεί, δεν υπάρχει όριο στη βελτίωση που μπορούμε να δούμε σε όλη την πόλη.
Μόνο έτσι θα φτιάξουμε μαζί μια πόλη για τους πολλούς και όχι για τους λίγους.
Στο κάτω κάτω, τούτη εδώ η πόλη θα έπρεπε να είναι παράδειγμα δημοκρατίας και το πρώτο βήμα για να το πετύχουμε είναι να συμμετέχουμε όλοι και να έχουμε όλοι μας φωνή».