Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, σε συνεργασία με το Mediterraneo Hospital,

διοργανώνει σημαντική δράση προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για την έγκαιρη διάγνωση Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής, την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιωνία.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 στη Βούλα, τις ώρες από 09.00 έως 15.00, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν εξετάσεις, υπό την ιατρική επίβλεψη του Καθηγητή Ηλία Μπρούντζου, Διευθυντή του Τμήματος Επεμβατικής Ακτινολογίας και του Δρ. Χρήστου Γκέκα, Eπιστημονικού Υπευθύνου της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του Mediterraneo Hospital. Κύριος στόχος της δράσης είναι η ενημέρωση γύρω από την έγκαιρη διάγνωση Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής, με τη ρήξη του τοιχώματος της οποίας προκαλείται σημαντική αιμορραγία, με θνητότητα που φτάνει το 90%.

Στις ανεπτυγμένες χώρες η ρήξη κοιλιακού ανευρύσματος αποτελεί τη δέκατη αιτία θανάτου στους άνδρες μετά την ηλικία των 55 ετών. Η δράση απευθύνεται σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για ένα θέμα υγείας που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε πρόβλημα με σοβαρές επιπτώσεις. Για πληροφορίες και ραντεβού μπορείτε να επικοινωνείτε από την Τρίτη 19 Μαρτίου έως και την Πέμπτη 28 Μαρτίου και ώρες 10:00 – 13:00, στα τηλέφωνα 2132019922.