Δεν θα του το επιτρέψουμε».  Η ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο ο κ. Φιλίππου για το θέμα της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου όπου συζητήθηκε

το έργο του ηλεκτροφωτισμού της πόλης μέσω της ενεργειακής αναβάθμισης, είναι γεμάτη ψέματα και ανακρίβειες. Για μια ακόμη φορά ο κ. Φιλίππου καταφεύγει στη συκοφαντία και το ψέμα για να στηρίξει την υποψηφιότητά του. Στα ψέματα Φιλίππου απαντάμε με αλήθειες. Ψέμα πρώτο, ισχυρίζεται ο κ. Φιλίππου ότι ο Δήμος προμηθεύεται λαμπτήρες κόστους 790 ευρώ η μία.

Η αλήθεια είναι ότι ο Δήμος δεν προμηθεύεται λαμπτήρες, αλλά προχωρά στην τοποθέτηση και λειτουργία ενός ολοκληρωμένου δικτύου ηλεκτροφωτισμού με φωτιστικά σώματα χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης (led) κι έξυπνες εφαρμογές. Δεν πρόκειται για προμήθεια υλικών, αλλά για μια ολοκληρωμένη υπηρεσία, που περιλαμβάνει την τοποθέτηση, λειτουργία και συντήρηση του νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού της πόλης μας, που γίνεται με αυτοχρηματοδότηση. Χωρίς να δαπανήσει ο Δήμος ούτε ένα ευρώ, χωρίς να επιβαρυνθούμε με δάνεια, με σταδιακή αποπληρωμή του αναδόχου κι εφόσον επιτυγχάνονται οι στόχοι για τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης. Το συνολικό οικονομικό όφελος του Δήμου ξεπερνά τα 5.000.000 ευρώ.

Σκόπιμα ο κ. Φιλίππου μιλά για προμήθεια λαμπτήρων, ενώ γνωρίζει ότι δεν είναι προμήθεια υλικών, αλλά αγορά ολοκληρωμένων υπηρεσιών. Ψέμα δεύτερο, ισχυρίζεται ο κ. Φιλίππου ότι υπήρχε κίνδυνος το Δημοτικό Συμβούλιο να ακυρώσει την απόφαση για το έργο. Γι’ αυτό και αποχώρησε η παράταξη της Διοίκησης. Η αλήθεια είναι ότι η συζήτηση στο Δ.Σ. αφορούσε ενημέρωση των μελών από το Δήμαρχο και μόνον, για την εξέλιξη του έργου το οποίο δεν μπορεί και δεν πρόκειται να ακυρωθεί. Αντίθετα, την 1 η Μαρτίου, θα ανάψουμε τα νέα φώτα της πόλης. Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα ενημερώθηκε από το Δήμαρχο Γιώργο Σωφρόνη το Δημοτικό Συμβούλιο ότι το έργο υλοποιήθηκε με απόλυτη διαφάνεια και νομιμότητα, αφού για την ανάδειξη του αναδόχου διενεργήθηκε δημόσιος διεθνής διαγωνισμός, ενώ επιπλέον η διαδικασία που ακολουθήθηκε έχει και την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Ο Δήμαρχος κατήγγειλε τις μεθοδεύσεις της αντιπολίτευσης και κυρίως τις εξωθεσμικές παρεμβάσεις του κ. Φιλίππου, ο οποίος επιχειρεί να το ακυρώσει με παράνομο τρόπο, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι προσωπικές εκλογικές του σκοπιμότητες. Θέλει να στηρίξει την υποψηφιότητά του στην πλάτη των δημοτών, οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν ρήτρες ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Είναι τέλος ψέμα και ντροπή να μιλά για χρεοκοπία του Δήμου από ενέργειες της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Γιατί «και οι πέτρες πλέον γνωρίζουν» ότι ο κ. Φιλίππου ως Δήμαρχος φόρτωσε το Δήμο με χρέη και δάνεια πολλών εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς ταυτόχρονα να δώσει λύση σε όλα τα μεγάλα ζητήματα της πόλης.

Τώρα που φεύγει ως αποτυχημένος από την Περιφέρεια Αττικής, προσπαθεί να επανέλθει στο Δήμο Σαρωνικού, για να καταστρέψει όσα δεν πρόλαβε ως Δήμαρχος; Με ψέματα και συκοφαντίες καθυστέρησε την εξεύρεση οριστικής λύσης στο ζήτημα της αποχέτευσης. Την ίδια τακτική επιχειρεί να εφαρμόσει για μια ακόμη φορά, προσπαθώντας να ακυρώσει το έργο του ηλεκτροφωτισμού του Δήμου. Δεν θα του το επιτρέψουμε. Μαζί με τους πολίτες, δημιουργούμε ένα ισχυρό μέτωπο ευθύνης, απέναντι στην ανεύθυνη και συκοφαντική τακτική, τύπου Πολάκη, του αντι-περιφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιου Δημάρχου στο Δήμο Σαρωνικού. «Όσο και να μας χτυπάνε, εγώ και οι συνεργάτες μου προχωράμε μπροστά με βασικές αρχές την αλήθεια και τις καθαρές κουβέντες».