Έχουν περάσει τρεις μήνες από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, όπου ο Νόμος επιβάλει

να είναι καθαρισμένοι από εύφλεκτα υλικά τα οικόπεδα και οι δημόσιοι χώροι, και ο Δήμος Ραφήνας - Πικερμίου είναι γεμάτος από προσανάματα.

Όπως καταγγέλλει κάτοικος της περιοχής, παντού, σε δρόμους, ανοικτά ιδιωτικά και δημοτικά οικόπεδα η κατάσταση είναι απελπιστική με τον κόσμο ανάστατο να διαμαρτύρεται μέσα στην αγωνία για μία ενδεχόμενη πυρκαγιά.

«Έχουν περάσει 5 χρόνια από την τραγική πυρκαγιά στο Μάτι και 2 χρόνια από την πυρκαγιά που κατέστρεψε το ορεινό Πικέρμι και ενώ θα έπρεπε η ευαισθησία μία δημοτικής αρχής να είναι στα ύψη, εντούτοις όχι μόνο δεν γίνονται οι απαιτούμενες αποψιλώσεις, αλλά και ο Δήμαρχος κ. Μπουρνούς προκλητικά δηλώνει ότι επέβαλε «βροχή» προστίμων.

Μετρώντας από το διαύγεια τα πρόστιμα βρίσκουμε μόλις 27 πρόστιμα, ενώ η αντιπυρική περίοδος ήδη μετρά Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο και ο Αύγουστος είναι προ των πυλών. Με χιλιάδες ακαθάριστα οικόπεδα και εκατοντάδες καταγγελίες πολιτών και κλήσεις για καθαρισμούς, τα 27 πρόστιμα μόνο βροχή δεν μπορούν να θεωρηθούν», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, όπως αναφέρει ο ίδιος, φέτος ανακοινώθηκαν 30% περισσότερα κονδύλια στους ΟΤΑ για να εκτελέσουν την αρμοδιότητά τους. «Το γεγονός αυτό φανερώνει ότι στην πρόληψη πυρκαγιών το μόνο πρόβλημα δεν είναι τα κονδύλια, αλλά η πολιτική βούληση και η σωστή οργάνωση των Δήμων, που κάθε χρόνο κρίνονται ανεπαρκείς και βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων πολιτών», προσθέτει. 

 

Πηγή: zougla.gr