Με αίσθημα ευθύνης προς όλους τους δημότες, κατοίκους και επαγγελματίες του Δήμου Παλλήνης και με αφορμή δηλώσεις δημοτικών συμβούλων

της μειοψηφίας που παραπληροφορούν και δημιουργούν ψευδείς εντυπώσεις, ξεκαθαρίζω ότι:

1. ΟΛΕΣ οι επιχειρήσεις εστίασης που λόγω των γενικών απαγορεύσεων δεν χρησιμοποιούν τα τραπεζοκαθίσματα τους, ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ δημοτικά τέλη για όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα.

2. Ο υπολογισμός των τελών του έτους 2020, θα γίνει μετά το τέλος εφαρμογής των έκτακτων μέτρων, όταν θα καταστεί εφικτός και ο προσδιορισμός του συνολικού χρόνου που έκλεισαν οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις, σύμφωνα και με τον σχετικό νόμο της Κεντρικής Διοίκησης .
3. Τα παραπάνω, όπως και το σύνολο των δράσεων του Δήμου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων λόγω κορονοϊού, κατέστησαν σαφή και ξεκάθαρα ήδη από τις 16 Μαρτίου 2020 σε ΟΛΑ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.
4. Είναι απορίας άξιο που δημοτικοί σύμβουλοι και παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δήμου, επανέρχονται στο θέμα, προκαλώντας ασάφειες και ψευδείς εντυπώσεις στους πολίτες ΕΝΩ ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ για το θέμα.

Οι δύσκολες ώρες που ζούμε ΟΛΟΙ, απαιτούν υπευθυνότητα κι όχι μικροπολιτικές αντιλήψεις. Οι πολίτες χρειάζονται βοήθεια κι όχι αντιπολιτευτικές κορόνες.

Ο Δήμος Παλλήνης από την πρώτη στιγμή:

• Ενεργοποίησε πλήρως τον μηχανισμό του ώστε να σταθεί στο πλευρό δημοτών, καταστηματαρχών και κυρίως των ευπαθών ομάδων.

• Προώθησε άμεσα μέτρα για την στήριξη τους και για την εξυπηρέτηση όλων με ασφάλεια, όντας ο μόνος Δήμος σε όλη τη χώρα με έτοιμα εργαλεία ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

• Αποφάσισε εγκαίρως την ελάφρυνση των οικονομικών βαρών των πολιτών, με απαλλαγή όλων των από τα τροφεία και τις συνδρομές.

• Παρέτεινε όλες τις προθεσμίες εξόφλησης οφειλών.

Αυτές τις δύσκολες ώρες, απαιτείται σοβαρότητα και ψυχραιμία. Προέχει η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και η στήριξη των πολιτών κι όχι τα μικροπολιτικά συμφέροντα ορισμένων.