Στις γιορτινές εκδηλώσεις του δήμου Μαρκοπούλου εντάχθηκε και η παιδική παράσταση «Τα όνειρα της γιαγιάς Παραμυθούς», η οποία παίχτηκε την Κυριακή

το πρωί στο ανακαινισμένο κινηματοθέατρο «Άρτεμις». Η παράσταση αναφέρεται στη γιαγιά που έχει μόνο αγάπη στην καρδιά της για όλα τα παιδιά του κόσμου. Δε θέλει να πεινάει, να διψάει και να πονάει κανένα παιδί στον κόσμο.

Έτσι και ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου κ. Σωτήρης Μεθενίτης μπορεί να πρόσφερε δωρεάν την παράσταση στα παιδιά της πόλης του, αλλά τα κάλεσε να προσφέρουν κι εκείνα με τη σειρά τους τρόφιμα μακράς διάρκειας για εκείνους τους συμπολίτες τους που έχουν ανάγκη, ειδικά αυτές τις μέρες. Και πράγματι ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του δημάρχου.

Η αίθουσα του θεάτρου είναι χωρητικότητας 350 ατόμων και γέμισε ασφυκτικά, από μικρούς και μεγάλους, οι οποίοι απόλαυσαν μια διασκεδαστική, αλλά ταυτόχρονα και διδακτική παιδική παράσταση, που αναφέρεται στην αξία της ειρήνης, της αγάπης και της αλληλεγγύης των ανθρώπων, χωρίς προϋποθέσεις και εξαιρέσεις.

Το Δήμαρχο της πόλης κ. Σωτήρη Μεθενίτη, εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Μαρκοπούλου κ. Ζωή Γιαννάκη, η οποία στο τέλος ήταν φανερά συγκινημένη, αλλά και ενθουσιασμένη από τα σημαντικά μηνύματα που περνούσε το έργο στα παιδιά.

Μετά την παράσταση μικροί και μεγάλοι έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες με τους πρωταγωνιστές του έργου.