Δύσκολη παραμένει η κατάσταση στο Μαρκόπουλο με το πύρινο μέτωπο να έχει φτάσει στο αμαξοστάσιο του δήμου. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του One Channel η φωτιά έχει περάσει στο ρέμα του Αγίου Γεωργίου και οι φλόγες έφτασαν μέσα στο αμαξοστάσιο όπου την τελευταία στιγμή απομακρύνθηκαν τρία απορριμματοφόρα.  Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρκόπουλου Χρήστος Δρίτσας στο One Channel, η φωτιά ξέσπασε σε απόσταση 1,5 χλμ από τις εγκαταστάσεις του δήμου και η άμεση κινητοποίηση της πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας απέτρεψε τα χειρότερα.

Το μεγάλο πρόβλημα, όπως είπε και ο κ. Δρίτσας είναι ο ισχυρός αέρας που πνέει στην περιοχή και δυσκολεύει τις προσπάθειες κατάσβεσης. Μάλιστα όπως είπε δεν είναι τυχαίο ότι αυτή η φωτιά εκδηλώθηκε σήμερα που πνέουν ισχυροί άνεμοι και όχι τις προηγούμενες ημέρες που οι θερμοκρασίες ήταν πολύ υψηλότερες.

Ξεκάθαρα για εμπρησμό έκανε λόγο ο δήμαρχος Μαρκοπούλου Σωτήρης Μεθενίτης, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «υπάρχουν ευρήματα τα οποία είναι τραγικά» και πρόσθεσε λέγοντας τα εξής: «Το πρώτο είναι ότι η σύμφωνη γνώμη όλων των αξιωματικών της Πυροσβεστικής είναι ότι πρόκειται για εμπρησμό. Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 2 το μεσημέρι σε έναν ανοιχτό χώρο και ενώ έπνεαν ισχυροί άνεμοι. Είναι αδύνατο σε εκείνο το σημείο να έχει δημιουργηθεί φωτιά από οποιονδήποτε άλλον λόγο. Το πρώτο λοιπόν, είναι ότι έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο που μισεί την περιοχή και τους ανθρώπους της και θέτει σε κίνδυνο τη ζωή πολλών ανθρώπων».

Λόγω της δύσκολης κατάστασης που επικρατεί έχουν ενισχυθεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις και στο σημείο επιχειρούν πλέον 40 πυροσβέστες με 16 οχήματα, το μηχανοκίνητο τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων, μια ομάδα πεζοπόρο τμήμα, 3 ελικόπτερα, καθώς και 10 εθελοντές με 4 οχήματα.

Η φωτιά στο Μαρκόπουλο εκδηλώθηκε αρχικά σε ξερά χόρτα και σκουπίδια πίσω από το δημοτικό γήπεδο και λόγω των ισχυρών ανέμων εξαπλώθηκε με μεγάλη ταχύτητα ενώ δεν υπάρχει κίνδυνος για κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο έσπευσε τόσο ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς όσο και ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ από αέρος επιχείρησε και το συντονιστικό ελικόπτερο της πυροσβεστικής.

 

 

 

tanea.gr