Πρόστιμο 7.000 ευρώ και 15νθημερη διακοπή λειτουργίας επιβλήθηκε στην δημοτική πλαζ «Αυλάκι» στο Πόρτο Ράφτη επειδή σε έλεγχο που έγινε βρέθηκαν...

υπεράριθμοι λουόμενοι.

Σύμφωνα με τον τοπικό τύπο, σε σχετικό έλεγχο που έγινε το απόγευμα της Κυριακής, για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας κατά του κορωνοϊού, διαπιστώθηκε πως αντί των 221 ατόμων που μπορούσαν να βρίσκονται στις εγκαταστάσεις, ήταν 237. Αποτέλεσμα ήταν να επιβληθεί πρόστιμο και να σφραγιστεί η συγκεκριμένη παραλία για 15 ημέρες.

Η αντίδραση του δήμου ήταν άμεση, καθώς επιβλήθηκε ένσταση κατά της απόφασης των ελεγκτικών Αρχών. Ωστόσο, η παραλία θα παραμείνει κλειστή -τουλάχιστον- έως να εκδικαστεί η υπόθεση. Σημειώνεται ότι στην ευρύτερη περιοχή σφραγίστηκαν ακόμη τέσσερα καταστήματα, κατόπιν των επιτόπιων ελέγχων, επειδή δεν τηρούσαν τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό.

Σε  ανάρτησή της η Δημοτική Σύμβουλος Μαρίκα Μαντάλα έγραψε σχετικά: «Μόλις ενημερωθήκαμε ότι σφραγίστηκε η πλαζ στο Αυλάκι κατόπιν ελέγχου της ΕΑΔ λόγω υπέρβασης του αριθμού των λουομένων. Θελουμε επίσημη ενημέρωση και απόδοση ευθυνών. Η ζημιά για το Δήμο μας είναι μεγάλη. Δικαιολογίες και σιγουριές, να τις αφήσετε κατά μέρος.» «…έκλεισαν και μαγαζιά. Λυπηρό για τους ιδιοκτήτες και για τους εργαζόμενους.»