Ο Γιάννης Αϊδινιώτης έχει ένα βαρύ όνομα, που έχει γράψει τη δική του ιστορία. Ως χαρακτήρας είναι εκρηκτικός, δυναμικός και αποτελεσματικός.

Δεν φοβήθηκε ποτέ στη ζωή του και δεν έκανε πίσω σε καμία πρόκληση. Πάλεψε με τους πιο δυνατούς της Ευρώπης, ως πρωταθλητής πολεμικών τεχνών και βγήκε νικητής, σηκώνοντας ψηλά την Ελληνική σημαία. Κατέκτησε ασημένιο μετάλλιο στους Ευρωπαϊκούς αγώνες του 1987, στο Kick Boxing.

Από το 1998 έως το 2000 όπου και σταμάτησε στέφονταν πρωταθλητής Ελλάδος συνεχώς, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στην πυγμαχία. Από το 2013 έχει αναλάβει ως προπονητής την ομάδα πυγμαχίας του Παναθηναϊκού και την ξανάκανε μεγάλη. Μέχρι σήμερα είναι ο Head coach της ομάδας πυγμαχίας του Παναθηναϊκού. Είναι ο άνθρωπος που δημιούργησε το πρώτο γυναικείο τμήμα πυγμαχίας στην Ελλάδα και έβγαλε δυο χάλκινες παγκόσμιες πρωταθλήτριες. Αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά και να θέσει υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος στην περιοχή που ζει τα τελευταία χρόνια.

Συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές στο δήμο Μαρκοπούλου Μεσογαίας – Πόρτο Ράφτη, με το ανεξάρτητο δημοτικό συνδυασμό του υποψήφιου Δημάρχου Κώστα Αλλαγιάννη «Κοινωνία Προοπτικής». Στόχος του να εκλεγεί και να αναλάβει το αθλητικό κομμάτι του δήμου, τομέα που γνωρίζει καλά και το έχει αποδείξει όχι μόνο ως αθλητής, αλλά και ως προπονητής όπου και διαπρέπει μέχρι σήμερα.

Άρθρο: Κρικόρ Τσακιτζιάν