«Ένα τσούρμο ανερμάτιστοι λαϊκιστές, αποφασίζουν για την διαχείριση απορριμμάτων

στην Ανατολική Αττική εις βάρος της Δυτικής Αττικής;».

Αυτά μόνο στο Ελλαδιστάν γίνονται! Σε «εμπαιγμό και εργαλειοποίηση των Δημοτών», αλλά και σε «λαϊκισμό άνευ ορίων», έχει επιδοθεί ο Δήμαρχος Μαραθώνα, Στέργιος Τσίρκας, συνεπικουρούμενος από Συλλογικότητα της περιοχής προκειμένου να μην λειτουργήσει η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) στο Γραμματικό, ενώ παράλληλα ετοιμάζει κινητοποιήσεις και συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΕΔΣΝΑ.

Εδώ όμως σε αυτό το σημείο, πρέπει να επισημάνουμε και να κάνουμε ταυτόχρονα και την ερώτηση : «Ποιος ο σκοπός της κινητοποίησης και συγκεκριμένα έξω από τα γραφεία του ΕΔΣΝΑ, όταν σήμερα αποφασίστηκε στην Εκτελεστική Επιτροπή, το σταμάτημα της διαγωνιστικής διαδικασίας για την ΜΕΑ του Γραμματικού;»

Άραγε, γιατί διαδηλώνουν για μια διαγωνιστική διαδικασία που πλέον δεν υφίσταται;

Βέβαια, υπάρχει και μια λογική εξήγηση για την πρεμούρα του Δημάρχου και σύμφωνα πάντα με αυτά που λέγονται και ακούγονται στην περιοχή του. Μάλλον βλέπει ότι η τετραετία σιγά σιγά τελειώνει και δεν έχει να παρουσιάσει κάποιο σοβαρό έργο στους Δημότες του, οπότε, ίσως αντιλήφθηκε ότι το θέμα ΜΕΑ έχει εκλογικό «ψωμί» (ψηφαλάκια) και αποφάσισε να «επενδύσει» σε αυτό το πενιχρό πολιτικό χρηματιστήριο, παρασύροντας παράλληλα και το Δημοτικό Συμβούλιο, καλυπτόμενος από τα Fake News που διακινεί η συγκεκριμένη Συλλογικότητα της περιοχής για να δικαιολογήσει τον λόγο ύπαρξής της (ίσως είδαν τι παίζει και τι σκοπούς υπηρετούν και γι' αυτό έφυγαν με ελαφρά πηδήματα αρκετά μέλη).

Διασπείρουν συστηματικά εδώ και καιρό ένα σωρό ψέματα όλοι αυτοί οι κατά φαντασία υπερασπιστές του περιβάλλοντος, σηκώνουν «τ' άρματα» και δεν θέλουν να λειτουργήσει η ΜΕΑ του Γραμματικού, την στιγμή που δεν κάνουν το παραμικρό, δεν προτείνουν κάτι, τόσο οι ίδιοι, όσο και η δημοτική αρχή για τον τρόπο διαχείρισης των σκουπιδιών τους (μακριά από αυτούς και ας είναι στην Φυλή).

Η αποδυναμωμένη πλέον και γραφική Συλλογικότητα, παρέα με τον Δήμαρχο κάνουν αγώνα να μην λειτουργήσει η ΜΕΑ στην περιοχή τους, αλλά δεν λένε όμως τι θα κάνουν στο άμεσο μέλλον τα σκουπίδια τους, αφού ως γνωστό είναι λίγα τα «ψωμιά» του ΧΥΤΑ Φυλής. Για την ώρα πάντως  ως φαίνεται έχουν βολευτεί στην εύκολη λύση, τα σκουπίδια στην Φυλή. Ίσως λογίζουν τους κάτοικους της Ανατολικής Αττικής για ανθρώπους, ενώ τους κατοίκους της Δυτικής Αττικής, μάλλον τους βλέπουν για υπανθρώπους.  

Η «στήλη» βρέθηκε στη ΜΕΑ του Γραμματικού και διαπίστωσε ιδίοις όμμασι τι συμβαίνει στον χώρο.

Χαλάνε τον κόσμο για δυο φορτηγά με υπόλειμμα που κάποιοι εναπόθεσαν στο σημείο  (αστείο το επιχείρημα που προβάλουν αν αναλογιστεί κανείς τι γίνεται στο ΧΥΤΑ Φυλής), πετάνε υποκριτικές κορώνες για μόλυνση του αέρα του εδάφους και της θάλασσας την στιγμή που όλοι βλέπουν την προστασία και την στεγανότητα που έχει το κύτταρο (αδιάψευστος μάρτυρας τα βροχόνερα που δεν έχουν απορροφηθεί).

Κάνουν λόγο για παράνομες ρίψεις αποβλήτων και δεν μιλάει κανείς για το συνειδητό περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείτε εν κρυπτό στο Πεντελικό Κάλος. Απύθμενο θράσος και υποκρισία, τόσο από την Δημοτική Αρχή, όσο και από την Συλλογικότητα.

«Αλήθεια, ποια είναι η θέση της Συλλογικότητας και τι έχει να πει ο Δήμαρχος για την παράνομη μεταφόρτωση των σκουπιδιών που γίνεται μέσα στο Καταφύγιο Άγριας Ζωής στη περιοχή που χαρακτηρίζεται ως Πεντελικό Κάλος; Εκεί δεν συντελείται περιβαλλοντικό έγκλημα;»

Και για να τελειώνουμε, να χρησιμοποιήσουμε την συμβουλή του Δήμαρχου Φυλής Χρήστου Παππού προς αυτούς που δεν θέλουν να λειτουργήσει η ΜΕΑ του Γραμματικού : «Αν ο Δήμαρχος Μαραθώνα και οι άλλοι ενδιαφερόμενοι δεν θέλουν το Γραμματικό, ας ανοίξουν τρύπες στις πλατείες και στους κοινόχρηστους χώρους και να θάψουν τα σκουπίδια τους εκεί. Φυλή τέλος! Αρκετά ανεχτήκαμε τα σκουπίδια τους και αυτό θα σταματήσει!»

         Αυτή είναι η «τρομακτική» ποσότητα με υπόλειμμα που κάποιοι εναπόθεσαν στο κύτταρο και ο Δήμαρχος αποφάσισε να κάνει κινητοποιήσεις...