Όλοι να είμαστε στο Δημαρχείο! Υποδεχόμαστε την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 στο Κορωπί,

στην πλατεία εισόδου Δημαρχείου Κρωπίας στις 3 το μεσημέρι, τον Σωτήρη, τον Παναγιώτη και την μικρή Λουκία οι οποίοι συμμετέχουν σε μια απαιτητική 24ωρη δράση ΤΡΙ-Αθλου ευαισθητοποίησης της μονάδας ανακουφιστικής φροντίδας ασθενών με καρκίνο και ALS “Γαλιλαία” της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής. Ο Δήμος Κρωπίας σε μήνυμά του προσκαλεί : Ελάτε να αγκαλιάσουμε τη δράση με την επωνυμία «ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΡΟΜΗ» και να υποδεχθούμε μαζί και μαζικά τα νέα παιδιά! Ελάτε όλοι μαζί να δώσουμε δύναμη στην προσπάθειά τους να μεταφέρουν το μήνυμα των ασθενών και φροντιστών στο δύσκολο αγώνα ζωής που κάνουν! Σύμφωνα με δελτίο τύπου της «Γαλιλαίας» η δράση αυτή γίνεται με αφορμή τη συμπλήρωση των 50 χρόνων από την ίδρυση της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας & Λαυρεωτικής και των 20 χρόνων Αρχιερατείας του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσογαίας & Λαυρεωτικής κ. Νικολάου.

Η δράση περιλαμβάνει ένα ΤΡΙ-Αθλο που θα πραγματοποιήσουν 3 νέα παιδιά με εκκίνηση και τερματισμό στην Ανάβυσσο. Θα προσπαθήσουν συμβολικά να «αγκαλιάσουν» τη διαδρομή σε έναν δύσκολο αγώνα ζωής, ασθενών και φροντιστών, με έναν απαιτητικό ΤΡΙ-Αθλο διάρκειας περίπου 24 ωρών (Κολύμπι – Ποδήλατο – Τρέξιμο) σε μια διαδρομή 150 χιλιομέτρων που καλύπτει και τους 8 Δήμους της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας & Λαυρεωτικής (Σαρωνικού, Κρωπίας, Παιανίας, Παλλήνης, Σπάτων-Αρτέμιδος, Ραφήνας- Πικερμίου, Μαρκόπουλου και Λαυρεωτικής).

Το Μήνυμα της Γαλιλαίας είναι το ακόλουθο : «Η προσπάθεια που καταβάλλει κάθε άνθρωπος που αντιμετωπίζει σοβαρά θέματα υγείας, είναι μια διαδρομή. Μια διαδρομή με πολλές προκλήσεις, δυσκολίες αλλά και με μεγάλη δύναμη ψυχής, πίστη και ισχυρή θέληση. Μια διαδρομή που δεν πρέπει να τη διανύει κανείς μόνος, αλλά να έχει συνοδοιπόρους και ανθρώπους δίπλα του που του προσφέρουν στήριξη και ανακούφιση. Γι’ αυτό χρειάζεται όλοι μαζί να «αγκαλιάσουμε» αυτή τη διαδρομή, τους ανθρώπους που δίνουν έναν αγώνα ζωής αλλά και τους φροντιστές τους.Οι άνθρωποι της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» είναι πολύτιμοι συνοδοιπόροι σε όλες αυτές τις διαδρομές.Σας περιμένουμε όλους λοιπόν την Παρασκευή 31 Μαΐου να στηρίξουμε μαζί αυτόν τον αγώνα, αγκαλιάζοντας την προσπάθεια των 3 νέων παιδιών»