Μια διαμάχη μεταξύ εμπόρων και του ιδιόκτητη μιας… γλάστρας, όπου ήταν κρυμμένη η ποσότητα ναρκωτικών, φαίνεται ότι κρύβεται πίσω από τη σύλληψη ενός πατέρα,

του γιου του και της συζύγου του στην περιοχή των Αχαρνών. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο συνήγορος υπεράσπισης του 56χρονου, ποινικολόγος Γιάννης Γλύκας, που δηλώνει ότι: «Ένας αποδεδειγμένα τοξικομανής έχοντας ήδη μια δικαστική κρίση επ' αυτού δυστυχώς επείσθη από τον προμηθευτή του να κρατήσει για λίγο μια ποσότητα ναρκωτικών ουσιών με αντάλλαγμα τη δόση του για κάποιες μέρες. Φυσικά έπεσε στην παγίδα και η αστυνομία ειδοποιήθηκε από τον πραγματικό έμπορο ναρκωτικών. Δυστυχώς, κατηγορήθηκαν ο γιος του τοξικομανούς και η σύζυγός του που δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση».

Το ερώτημα, ωστόσο, που προκύπτει είναι για ποιο λόγο ο έμπορος ναρκωτικών να ειδοποιήσει την αστυνομία και με αυτόν τον τρόπο να χάσει το πολύτιμο εμπόρευμά του. Όταν η υπόθεση θα φτάσει στο ακροατήριο, ο 56χρονος θα έχει την ευκαιρία να πείσει το δικαστήριο για τον ισχυρισμό του.

Όλα ξεκίνησαν όταν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών μετατράπηκαν σε… κηπουρούς και άρχισαν να ψάχνουν στην αυλή του 35χρονου και της συζύγου του. Η μύτη όμως του αστυνομικού σκύλου, που είχαν μαζί τους, δεν έκανε λάθος όταν πλησίασε τις γλάστρες και τα φυτά στον κήπο. Εστίασε την προσοχή του σε μια συγκεκριμένη και οι αστυνομικοί ξερίζωσαν το φυτό που είχε μέσα. Στο κάτω μέρος της γλάστρας βρέθηκαν «εννέα συσκευασίες ηρωίνης επιμελώς κρυμμένες εντός ποτισμένης γλάστρας, χρώματος γκρι, συνολικού βάρους 2.731 γραμμαρίων ενώ κατέσχεσαν και 470 ευρώ».

Ο 56χρονος δήλωσε περιστασιακός χρήστης τα τελευταία 30 χρόνια και, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς: «Εγώ δεν έχω σχέση με αυτά τα ναρκωτικά, εργάζομαι σαν οικοδόμος, και δεν έχω πουλήσει ποτέ ναρκωτικά. Ούτε ο γιος μου και η νύφη μου έχουν σχέση με τα ναρκωτικά αυτά και πιστεύω ότι κάποιος τα έβαλε εκεί για να μας βλάψει».

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.