«Τις τελευταίες μέρες οι κάτοικοι πολλών περιοχών του Μενιδίου

λαμβάνουν ειδοποιητήρια από τον Δήμο Αχαρνών με βάση τα οποία καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα ποσά (πολλές φορές πολλαπλάσια του ετήσιου εισοδήματός τους) για την ένταξη στο σχέδιο πόλης, μετά από δεκαετίες που πληρώνουν ήδη δημοτικά τέλη και άλλα χαράτσια», καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αχαρνών, ξεκαθαρίζοντας ότι ο λαός της περιοχής πληρώνει ήδη αρκετά!

Όπως αναφέρει:

«Όταν οι άνθρωποι από αυτές τις περιοχές, όπως τα Μεγάλα Σχίνα, τη Λαθέα κ.α. στην πλειοψηφία τους μεροκαματιάρηδες με μικρές ιδιοκτησίες, φτάνουν στο Τμήμα Εσόδων του δήμου, μαθαίνουν ότι για την ένταξη στο σχέδιο καλούνται να πληρώσουν εισφορές χιλιάδων ευρώ. Είναι ενδεικτικό ότι για ένα οικόπεδο 500 τ.μ. ζητείται προσωρινό ποσό εισφοράς 17.800 ευρώ!

Μάλιστα, από τον δήμο, τους δηλώνεται ότι το ποσό που βγαίνει με βάση χονδρικούς υπολογισμούς είναι προσωρινό και πρέπει να αποδεχτούν την οφειλή για να εκκαθαριστεί.

Η δημοτική αρχή του κυρίου Βρεττού, που στηρίχτηκε από τη Νέα Δημοκρατία, συνεχίζει το σαφάρι χαρατσιών προς τον λαό της περιοχής μας, μετά την προκλητική αύξηση των δημοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού 80% (!). Η αύξηση αυτή, που προσωρινά ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, αλλά εκφρασμένη πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να την επαναφέρει σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, γίνεται στο όνομα των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών και της ανταποδοτικότητας, στο πλαίσιο της δεδομένης αντιλαϊκής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων. Πολιτικής που προβλέπει το φόρτωμα κι άλλων βαρών στον λαό, όταν η κερδοφορία των ομίλων σπάει όλα τα ρεκόρ, με τις πλάτες και των δημοτικών αρχών. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Δήμος Αχαρνών, που αυξάνει τα δημοτικά τέλη κατά 80% για τις λαϊκές οικογένειες, η αντίστοιχη αύξηση που προβλέπει για τις μεγάλες επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ, και τα super market δεν ξεπερνά το 45%.

Το χαράτσωμα αυτό έρχεται να προστεθεί στην ακρίβεια η οποία πλήττει τα λαϊκά στρώματα και στη βάρβαρη πολιτική της φοροληστείας που εφαρμόζεται, ξεσηκώνει την οργή των κατοίκων των περιοχών αυτών στον έτσι και αλλιώς πολύπαθο δήμο, που βιώνει την υποβάθμιση και τη φτώχεια. Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι πολλές από τις περιοχές που μπαίνουν στο σχέδιο δεν έχουν ακόμα ούτε δίκτυο αποχέτευσης ούτε καν δημόσιο δίκτυο ύδρευσης, αφού υπάρχουν ακόμα οι λεγόμενοι νερουλάδες, που τα τελευταία χρόνια συγκεντρώνονται σε όλο και πιο μεγάλες επιχειρήσεις.

Διεκδικούμε:

• Να μην επιβαρυνθούν από νέα τέλη οι κάτοικοι των περιοχών που εντάχθηκαν στο σχέδιο πόλης στον Δήμο Αχαρνών.

• Να μην προχωρήσει η δημοτική αρχή Αχαρνών σε καμιά αύξηση των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες της πόλης.

• Να υπάρξει δραστική μείωση των δημοτικών τελών στους εργαζόμενους και τους μικρούς επαγγελματίες των Αχαρνών, που όπως ο υπόλοιπος λαός μας, στενάζουν λόγω του τεράστιου κύματος ακρίβειας.

• Αν η δημοτική αρχή θέλει να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό, να φορολογήσει τις μεγάλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας και να διεκδικήσει από την κυβέρνηση τους παρακρατηθέντες πόρους προς την Τοπική Διοίκηση των παρελθόντων ετών, χρήματα που ανήκουν στους εργαζόμενους, έχουν αφαιρεθεί, άμεσα ή έμμεσα, από το εισόδημά τους και αναπληρώνονται από τους πρόσθετους φόρους και τέλη που επιβάλλονται σε βάρος τους».