Πληροφορηθήκαμε από συναδέλφους του Α’ Α.Τ. Αχαρνών ότι το αστυνομικό τμήμα έχει κυριολεκτικά «καταληφθεί» από ψύλλους από το υπόγειο του τμήματος μέχρι και την οροφή του με ότι αυτό συνεπάγεται τόσο για τους αστυνομικούς όσο και τους πολίτες που το επισκέπτονται.   

                                                                 

        Όλα αυτά που τόσο καιρό καταγγέλλαμε και αφορούν τις απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής και ασφαλείας στις αστυνομικές υπηρεσίες της Δυτικής Αττικής, για τα οποία δυστυχώς βρίσκαμε κλειστές πόρτες και ώτα μη ακουόντων, σήμερα επιβεβαιώνονται από την σκληρή πραγματικότητα, παρότι κάποιοι προσπαθούσαν είτε να υποβαθμίσουν τα γεγονότα είτε να διαψεύσουν εμάς.

        Ευελπιστούμε η απαιτούμενη άμεση απολύμανση να μην γίνει με την γνωστή και προσφιλή τα τελευταία χρόνια μέθοδο του ρεφενέ και προειδοποιούμε όποιους έχουν την ευθύνη και όσο ψηλά και αν βρίσκονται ότι δεν θα επιτρέψουμε να πληρώσουν οι ίδιοι οι αστυνομικοί από την τσέπη τους για την απολύμανση και απεντόμωση του αστυνομικού τμήματος, και ας φροντίσουν να κάνουν το καθήκον τους έστω και αν οι ψύλλοι δεν έχουν φτάσει ακόμα στο δικό τους το γραφείο.     

        Τα παραπάνω συμβαίνουν σε αστυνομικό τμήμα της Ελληνικής Αστυνομίας το 2019, η οποία φιλοδοξεί να έχει ένα ανθρώπινο  πρόσωπο φιλικό προς τον πολίτη, αυτό όμως δεν γίνεται μόνο με ευχολόγια, χρειάζεται και πραγματικό ενδιαφέρον και όχι μόνο για το φαίνεσθαι.

       Τέλος, υπενθυμίζουμε σε όλους ότι ο αστυνομικός είναι άνθρωπος, έχει οικογένεια και κοινωνικό περιβάλλον και πρέπει να εργάζεται κάτω από συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας και αυτό είναι υποχρέωση τόσο της πολιτικής όσο και της φυσικής ηγεσίας και ευελπιστούμε η νέα ηγεσία να το κατανοήσει και να δώσει λύσεις στα προβλήματα που τόσα χρόνια όσο και εάν προσπαθήσαμε δεν δόθηκαν.

                                                        Για το Δ.Σ.

 

- Ο -                                                                      - Ο -

      Πρόεδρος                                                        Γεν. Γραμματέας

 

ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ Γεώργιος                                   ΚΡΙΚΕΤΟΣ Κ. Σπήλιος