Η επιστολή της παραίτησής μου,η οποία πρωτοκολλήθηκε χθές 10/1/19, σαφώς και έχει πολιτική χροιά και λειτουργία. Ξέρω επίσης, ότι θα δημιουργήσει μια σειρά από

σχόλια… Προσπάθησα να είμαι ειλικρινής, και αναλυτικός. Είμαι εδώ! Δίπλα σε φίλους αλλά και δίπλα σε αντιπάλους, μακριά από μικρότητες. Κοινός μας στόχος αλλωστε, είναι ένας καλύτερος τόπος.

"Προς

Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλιου

Δήμου Αχαρνών

κο Κωνσταντίνο Ρουσσα

Με αυτή την επιστολή, θέλω να σας ενημερώσω για την απόφασή μου,να αποχωρήσω από την δημοτική παράταξη ΑχαρΝΑΙ Ενεργοί πολίτες,και να συνεχίσω την θητεία μου,ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος.

Όμως η τυπική εισαγωγή αυτής της επιστολής, ελάχιστα με καλύπτει, μιας και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να περιγράψει όλες τις σκέψεις, τις εμπειρίες και τα συναισθήματα που είχα, πολύ πιο πρίν την συντάξω. Επιτρέψτε μου λοιπόν ,να μοιραστώ όσο πιο λακωνικά μπορώ την αρχή της Αυτοδιοικητικής μου πορείας, αλλά και την μέχρι σήμερα κοινή πορεία μας. Το «χθές» σε σχέση με το «σήμερα», αλλά και το έργο σε σχέση με την πραγματικότητα.

Ο κος Δημαρχος,γνωριζει καλύτερα από τον καθένα, τον βαθμό που πίστεψα αλλά και την στήριξή μου,τοσο προεκλογικά όσο και κατά την διάρκεια της έως σήμερα θητείας μας,στην παράταξη, στο πρόσωπο του, στους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους ,αλλά και στην Ιδέα που όλοι είχαμε για μια ριζική αλλαγή στις Αχαρνές. Μια αλλαγή που θα περνούσε μέσα από μια διαφορετική διαχείριση ιδεων, σε σχέση με αυτές που μας είχαν συνηθίσει οι προηγούμενες Δημοτικές αρχές. Μια αλλαγή που θα εστίαζε στον δημότη, παρέχοντάς του όλα όσα δικαιούται ένας σύγχρονος άνθρωπος που τυχαίνει να ζεί σε έναν δήμο με τόσα συσσωρευμένα προβλήματα. Όλα αυτά, τα ξέραμε! Και με βάση αυτά τα δεδομένα, σχεδιάσαμε, οραματιστήκαμε και υποσχεθήκαμε στους δημότες, ζητώντας τους την ψήφο,αλλα και την εμπιστοσύνη τους…

Η συμμετοχή μου στον συνδυασμό Αχαρναι Ενεργοι Πολιτες, περιείχε ακέραια την πίστη μου στην ανάγκη αυτής της αλλαγής. Αλλαγή νοοτροπίας, αλλαγή στις προτεραιότητες, αλλαγή ουσίας, πολιτισμού, μαζί με την ανάγκη για ένα σύγχρονο και δίκαιο μοντέλο συνολικής διαχείρισης.

Η θέση μου ως προέδρου της Δημοτικής Φροντίδας Αχαρνών, ήταν και παραμένει μια θέση τιμής. Μια γεννήτρια εμπειρίας αλλά και ένα μεγάλο σχολείο ανθρωπιάς, διαχείρισης και καθημερινής επικοινωνιας με τους συνδημότες μου. Σε όλα αυτά τα χρόνια, η καθημερινή αυτή επαφή, με κάνει να είμαι βέβαιος, ότι σε προσωπικό επίπεδο, δεν πρόδωσα κανένα χαρακτηριστικό αυτής της Αλλαγής που σχεδιάσαμε. Παρά τις δυσκολίες, παραμένω απόλυτα πιστός σε αυτές τις αρχές, θεωρώντας ότι μόνο μέσα από αυτές θα δεί ο τόπος και ο δημότης μια καλύτερη ζωή, συνολικά. Όμως, μια σειρά από ερωτήματα – μαζί με τις εύλογες απαντήσεις τους- με κάνουν πλέον να αμφιβάλλω. Να αμφιβάλλω για την αποτελεσματικότητα, την στήριξη και την μέθοδο που κατάφεραν να επικρατήσουν, στην θέση της αρχικής μας Ιδέας.

Η πορεία του Δήμου υπολείπεται δυστυχώς κατά πολύ των αναγκών των κατοίκων με αποτέλεσμα η καθημερινότητα των πολιτών να έχει εγκαταλειφθεί.

Από την δική μου πλευρά, προχώρησα σε όλες τις ενέργειες που μπορούσα με τις δυναμεις που μου επετρεπε να εχω, η θεση του Προέδρου της ΔΗΦΑ αλλα και εκεινη του Δημοτικου Συμβουλου,και επιχείρησα για αρκετό χρονικό διάστημα να αλλάξει αυτή η κατάσταση, κάτι που όμως δεν κατέστη δυνατόν….

Σε όλα τα παραπάνω, θεωρώ ότι έχω αντικειμενικό όσο και δίκαιο μέτρο σύγκρισης. Θεωρώ ότι ήταν εφικτές μια σειρά από καθοριστικές κινήσεις, που όμως δεν έγιναν ποτέ. Ακόμα και μια σειρά διορθώσεων, απαραίτητων σε κάθε δημοτική αρχή, που – επίσης - δεν έγιναν ποτέ.

Πάντα πίστευα ότι πάνω από την προσωπική ενέργεια, υπάρχει και παραμένει καθοριστική η Ηγεσία. Από εκεί πηγάζουν οι κεντρικές αλλαγές, αλλά και τα κεντρικά προβλήματα. Πιστεύω, ότι δεν είμαι ο αρμόδιος για να ασχοληθώ με αυτήν την αλλαγή, μιας και αποτελεί καθήκον του επικεφαλής και μόνον. Μοιραία λοιπόν, η μοναδική επιλογή μου αυτή την στιγμή είναι να διαχωρίσω την θέση μου έντιμα,αλλά και ξεκάθαρα . Είναι προσωπική μου ανάγκη, προσωπική μου επιλογή μιας και θεωρώ ότι ο κάθε ένας από εμάς,αποτελεί το άθροισμα των επιλογών του . Απέναντί μου, βλέπω μόνο τους δημότες αλλά και μια σειρά άξιων συναδέλφων και συνεργατών μου, με τους οποιους συνεργαστήκαμε κάτω από εξαιρετικές,αλλα και ορισμενες φορες αντιξοες συνθήκες, και τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Μπροστά μου όμως, βλέπω τον νέο δρόμο για ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο, μέσα από το εφικτό, και το ρεαλιστικό . Και μόνο προς αυτό τον δρόμο θα κινηθώ.

Σας ευχαριστώ.

Με εκτίμηση

Γιώργος Δασκαλάκης

Δημοτικός Σύμβουλος Αχαρνών "