Την πρώτη της συνάντηση με πολίτες των Αχαρνών, πραγματοποίησε η Δράση «Αχαρναί Πράσινη Πόλη», με επικεφαλής τον Πέτρο Λ.Γ. Κανελλόπουλο,

στο πλαίσιο του υγιούς διαλόγου με τους πολίτες, ώστε να καταγραφούν τα προβλήματα, οι ελλείψεις και το όραμά τους για έναν καλύτερο Δήμο Αχαρνών. Η συνάντηση, αποτελεί μέρος μιας συνολικής προσπάθειας ανταλλαγής απόψεων ώστε να εισακουστούν οι πολίτες και να αναδειχθούν τα θέματα της γειτονιάς τους «μέσα από τα μάτια τους». Η θεματολογία αφορούσε τρέχοντα προβλήματα πολιτών όπως η αποκομιδή απορριμμάτων, ο φωτισμός δρόμων κ.ά. αλλά και το όραμα των πολιτών πως θα είναι η γειτονιά τους σε δέκα χρόνια από τώρα. Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Κίνησης «Αχαρναί – Πράσινη Πόλη» Πέτρος Λ.Γ. Κανελλόπουλος: «Σκοπός μας είναι να προσφέρουμε τη δυνατότητα σε ενεργούς πολίτες, μέσα από τις πρωτοβουλίες μας, να φέρνουν και να θέτουν θέματα που αφορούν συγκεκριμένα στην περιοχή και γειτονιά τους, στον Δήμο Αχαρνών. Η πρώτη συνάντηση ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική και θα θέλαμε να ευχαριστούμε τους συμμετέχοντες, καθώς έφεραν στην επικοινωνία μας σημαντικές προτάσεις και οπτικές γωνίες σε θέματα που χρονίζουν στον Δήμο μας. Συνεχίζουμε την προσπάθεια οργάνωσης τέτοιων εκδηλώσεων και καλούμε ιδιώτες, ομάδες πολιτών και Συλλόγους, να συζητήσουμε μαζί τους. Όλοι είστε ευπρόσδεκτοι να συμβάλλετε ή να συμμετέχετε στην επικοινωνία, με τις δικές σας προτάσεις ή επισημάνσεις. Παρακαλώ επικοινωνήστε στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.». Ερχόμαστε να σας ακούσουμε κι όχι να μας ακούσετε!»

ΠΕΤΡΟΣ ΛΟΡΕΝΤΖΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Υποψήφιος Δήμαρχων Αχαρνών Συνδυασμός ΑΧΑΡΝΑΙ - Πράσινη Πόλη 

Ο Πέτρος Λ.Γ. Κανελλόπουλος γεννήθηκε στην Ελβετία το 1974 και είναι κάτοικος Θρακομακεδόνων. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών. Τα γνωστικά του πεδία καλύπτουν το φάσμα των θετικών επιστημών κυρίως, με πρώτο πτυχίο στη Φυσική, Mεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και Διδακτορικό από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, στη Διοίκηση Επιχειρήσεων – Εφοδιαστική. Μιλά τρεις γλώσσες, Αγγλικά, Γερμανικά και Ισπανικά. Αφού ολοκλήρωσε τη Στρατιωτική Θητεία του, εργάστηκε για πολλά χρόνια σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, στον χώρο της εφοδιαστικής. Ως σύμβουλος επιχειρήσεων εργάστηκε για 4 έτη και άλλα 16 έτη ως στέλεχος στη βιομηχανία. Έχει πολύπλευρη και πλούσια κοινωνική δράση, με ενεργό συμμετοχή στη διάδοση της επιστήμης της εφοδιαστικής (Logistics) ως ενεργό μέλος του Ινστιτούτου Λοτζίστικς Μάνατζμεντ Ελλάδος (ΙΛΜΕ), για 10 χρόνια, με σημαντικό εθελοντικό εκπαιδευτικό έργο. Εθελοντική εργασία προσέφερε και στην Τοπική του Κοινότητα, στο πλαίσιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού και του Διοικητικό Συμβούλιο του Πνευματικού Κέντρου Θρακομακεδόνων. Διατέλεσε μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΟ, (Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού) την περίοδο 2016 -2018. Ενδιαφέρεται για τη συλλογική βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων του Δήμου, που κατέρχεται υποψήφιος δήμαρχος, μέσω της υλοποίησης προγραμμάτων και δράσεων στοχευμένων στην προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος. Είναι στέλεχος και ιδρυτικό μέλος του Πράσινου Κινήματος.