Την πρόθεσή του να εισηγηθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο σημαντικές οικονομικές ελαφρύνσεις για τους επαγγελματίες των Αχαρνών εξέφρασε ο Δήμαρχος

Αχαρνών. Αντιλαμβανόμενος απόλυτα τη δύσκολη κατάσταση που διαμορφώνεται για τον εμπορικό κόσμο  αναζητά συνεχώς λύσεις για τη διευκόλυνσή τους σε αυτή τη χρονική συγκυρία. Ο κ. Σπύρος Βρεττός δήλωσε σχετικά:

«Από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης της κρίσης δημόσιας υγείας που ζει η χώρα μας, ο Δήμος μας και εγώ προσωπικά, προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε στις ιδιάζουσες συνθήκες. Έχουμε πάρει μια σειρά μέτρων πρόληψης και παρακολουθούμε καθημερινά τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται. Σε αυτό το πλαίσιο θεωρούμε σκόπιμο να δείξουμε τη συμπαράστασή μας έμπρακτα και στους επαγγελματίες που πλήττονται από τα κυβερνητικά μέτρα. Θα προτείνω στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο συγκεκριμένα μέτρα ελάφρυνσης για το διάστημα που τα καταστήματα θα παραμένουν κλειστά. Στηρίζοντας τους επαγγελματίες της πόλης μας, στηρίζουμε και τους εργαζόμενους, στηρίζουμε τις Αχαρνές. 

Σε αυτή την κρίση Μένουμε Σπίτι, αλλά Μένουμε Μαζί».

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Αχαρνών προτίθεται να καταθέσει πρόταση στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ούτως ώστε να παρθούν τα εξής μέτρα:

1) Να απαλλαγούν από τα Δημοτικά Τέλη Ηλεκτροφωτισμού και Καθαριότητας όλες οι επιχειρήσεις των Αχαρνών για το χρονικό διάστημα που παραμένουν κλειστές μετά την απόφαση της Κυβέρνησης  

2) Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και μαζικής εστίασης να απαλλαγούν -επίσης για το ίδιο χρονικό διάστημα- και από τα Δημοτικά Τέλη για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους και πλατείες και για όσα προβλέπεται να ανασταλεί η καταβολή του υπέρ του Δήμου τέλους του 0,5%.