Το απόγευμα της Παρασκευής  19 Ιουλίου 2019, την ημέρα που πραγματοποιήθηκε η σεισμική δόνηση των 5,1 ρίχτερ,

ο Δήμος Αχαρνών κινητοποιήθηκε άμεσα ώστε να καταγραφούν όλες οι ζημιές που προκλήθηκαν τόσο σε δημόσια κτίρια, όσο και σε κατοικίες και επιχειρήσεις. Ο Δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός πραγματοποίησε σύσκεψη την ίδια ημέρα με τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ. Θανάση Κατσιγιάννη και με τον Γενικό Διευθυντή κ. Νίκο Γεωργακόπουλο, ώστε να συσταθούν κλιμάκια από υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Μέχρι σήμερα πραγματοποιούνται καταγραφές ζημιών έχοντας ως προτεραιότητα κτίρια δημόσιας χρήσης (Παιδικοί Σταθμοί, Δημόσιες Υπηρεσίες, Ιεροί Ναοί κλπ) και εν συνεχεία κατοικίες και επιχειρήσεις. Ήδη τα μεικτά κλιμάκια (υπάλληλοι της ΔΑΕΦΚ-ΚΕ – Διεύθυνση αποκατάστασης φυσικών καταστροφών κεντρικής Ελλάδας και Μηχανικών του Δήμου Αχαρνών) που διενεργούν τις αυτοψίες αυξήθηκαν σε 6 ώστε να καταγραφούν άμεσα οι ανάγκες ζημιές που προκλήθηκαν από την σεισμική ακολουθία.

Το πρωί της Τετάρτης 24 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη παρουσία του Δημάρχου Αχαρνών Γιάννη Κασσαβού με τον Γενικό Διευθυντή κ. Γεωργακόπουλο, τους Μηχανικούς του Υπουργείου κκ. Παπαευθυμίου και Μπρώνη καθώς και τους μηχανικούς του Δήμου Αχαρνών όπου πραγματοποιήθηκε εκτενής ενημέρωση κυρίως της πορείας των αυτοψιών.

Τέλος να σημειώσουμε πως ο Δήμος Αχαρνών καλεί τους Δημότες που διαπιστώνουν ζημιές στα κτίρια τους, να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 210 2415300-301 (όλο το 24ωρο) ή στη γραμμή Δημότη 210 2415478 (08:00-15:30), για να δηλώσουν τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο) ώστε να πραγματοποιηθούν οι αυτοψίες.