Εξώδικη δήλωση – διαμαρτυρία του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Τήνου – Άνδρου, κ.

Γιώργου Σανταμούρη κατά Δημάρχου Άνδρου, κ. Δημήτριου Λοτσάρη.

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Του Γεώργιου Σανταμούρη του……., Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Τήνου-Άνδρου, κατοίκου Τήνου

ΚΑΤΑ

Του Δημητρίου Λοτσάρη του Ανδρέα, Δημάρχου Άνδρου, κατοίκου Άνδρου

—————————————————————————–

Σύντομο Ιστορικό:

Κατά καιρούς, αλλά πολύ εντονότερα τελευταία, με πλήθος αλλεπάλληλων  αναρτήσεων και δημοσιεύσεων σε τοπικές εφημερίδες όπως η ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ, ΕΝ ΑΝΔΡΩ, κτλ, προσπαθείτε να μειώσετε την τιμή και την υπόληψή μου προσωπικά, και να υποβαθμίσετε το έργο που συντελέσθηκε και συντελείται από το ΔΛΤΤΑ την προεδρία του οποίου ασκώ και τονίζω αμισθί.

Ειδικότερα και πολύ ενδεικτικά και περιληπτικά:

Σε επιστολή σας προς τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κατατεινόμενος εναντίον μου ως προέδρου του Λιμενικού Ταμείου αναφέρατε τη φράση « Το ταμείο έχει φθάσει σε αδιέξοδο με αποκλειστική ευθύνη του προέδρου του Διοικ/κου Συμβουλίου Γ.Σανταμούρη ο οποίος θεωρεί προφανώς προσωπική υπόθεση τη λειτουργία του», «το Λιμενικό Ταμείο δεν είναι τσιφλίκι κανενός».

     Σε έτερη επιστολή σας με ημερομηνία 8-7-2021 που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΑΝΔΡΟΣ portal αναφέρετε αυτολεξί όπως αποσπασματικά παρατίθεται « Σε πλήρες αδιέξοδο έχει φτάσει η λειτουργία του κοινού Λιμενικού Ταμείου Τήνου Άνδρου με αποκλειστική ευθύνη του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου Γ.Σανταμούρη ο οποίος θεωρεί προσωπική υπόθεση τη λειτουργία του», « Το κοινό ταμείο δεν είναι τσιφλίκι κανενός», «Στον έλεγχο των οικονομικών του Ταμείου ώστε να διασφαλιστεί πως τα έσοδα που αφορούν  τα λιμάνια της Άνδρου παραμένουν διασφαλισμένα στους τραπεζικούς λογαριασμούς του ταμείου».

        Σε επιστολή σας προς το Δήμαρχο Τήνου, η οποία δημοσιεύτηκε αναφέρεται η φράση « καθημερινά κατώτερος των περιστάσεων ο πρόεδρος, δεν του έχουμε εμπιστοσύνη», «δεν είναι δυνατόν η λειτουργία του Λιμενικού Ταμείου και συνακόλουθα η λειτουργία των λιμανιών δύο νησιών να εξαρτάται από την καθημερινή προσωπική διάθεση και τα θέλω του Προέδρου».

         Σε άλλη επιστολή που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΑΝΔΡΟΣ portal αναφέρονται αυτολεξεί τα παρακάτω «Δεν είναι δυνατόν η λειτουργία του ταμείου και συνακόλουθα η λειτουργία των λιμανιών δύο νησιών να εξαρτάται από την προσωπική διάθεση και τα θέλω του προέδρου. Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί η ομόφωνη απόφαση με την οποία εγκρίθηκε Προγραμματική Σύμβαση για την παραχώρηση υπαλλήλου του Δήμου στο Λιμενικό Ταμείο. Να σημειωθεί ότι η εν λόγω απόφαση συνοδεύεται και από θετική νομική γνωμοδότηση. Έχουν περάσει 6 μήνες από τότε και με διάφορα τεχνάσματα του προέδρου η απόφαση δεν έχει υλοποιηθεί και παραμένει στα συρτάρια του ταμείου. Η κατάσταση όμως στο Λιμενικό Ταμείο δε μπορεί πλέον να συνεχιστεί έτσι και το Λιμενικό Ταμείο δεν είναι τσιφλίκι κανενός. Μετά από τα ανωτέρω ζητούμε την άμεση απομάκρυνση του προέδρου διότι αποδεικνύεται καθημερινά κατώτερος των περιστάσεων, Είναι προφανές ότι πλέον κάνει κακό στη λειτουργία του Ταμείου και την εύρυθμη λειτουργία των λιμανιών των δύο νησιών».

         Σε δημοσίευμα σε τοπική εφημερίδα εν Άνδρω αναφέρεται: «Λιμενικό Ταμείο στο άγνωστο με τις αυθαιρεσίες Σανταμούρη»,

«Γεγονός Α΄στις 23 Αυγούστου 2021 παραιτήθηκαν 6 μέλη της πλειοψηφίας.. για τις αυθαιρεσίες του Προέδρου σε βάρος της Άνδρου»,

«Γεγονός Δ΄..το ίδιο πράττει και ο λιμενάρχης Τήνου που κατήγγειλε ακόμη μία φορά τις μεθοδεύσεις και αποχώρισε. Αυτόν στοχοποίησε θεωρώντας εύκολο πολιτικό στόχο- σήμερα με απίστευτη προσωπική ανακοίνωση ο Γ. Σανταμούρης. Σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει πολιτικά τετελεσμένα» ,

«Το τι μέλλει γενέσθαι άγνωστο καθώς ο Δήμαρχος Τήνου… το άλλο 10ήμερο βγαίνει και στηρίζει τον υπερήλικα Πρόεδρο.», «Τα παραπάνω δείχνουν πώς και από ποιους και γιατί ταλανίζεται εδώ και δύο χρόνια η Άνδρος, από πολιτικούς χωρίς αρχές χωρίς όρους και όρια.».

         Στο έντυπο ΑΝΔΡΟΣ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ αναφέρεται:

 «Όμως το λιμενικό ταμείο δεν είναι δυνατόν να λειτουργεί και να έχει αφεθεί στις ορέξεις ενός και μόνον ανδρός.»,

«Τέλος ο κ.Σανταμούρης μην πανηγυρίζει για την ολοκλήρωση της μελέτης ανάπλασης του λιμένα Γαυρίου διότι ουδόλως εργασθήκατε…..», «ο Λιμενάρχης Τήνου αποτελεί νέο εξιλαστήριο θύμα του Ποέδρου του ΔΛΤΤΑ Γ. Σανταμούρη..Με μια τουλάχιστον κατάπτυστη ανακοίνωση προσπαθεί να διώξει από πάνω του κάθε ευθύνη και να τη φορτώσει σε έναν καθ όλα αξιοπρεπή δημόσιο λειτουργό ο οποίος με απόλυτη αξιοπρέπεια, στα πλαίσια των νόμων κάνει το καθήκον του».

        Σε άλλο δημοσίευμα αναφέρει: «Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Τήνου-Άνδρου είναι κολλημένος με την καρέκλα του, αυτό θα τελειώσει..»

             Στη ραδιοφωνική εκπομπή «Αποχρώσεις» του Μεσόγειος FM 105,4 «Ο κ.Σανταμούρης είναι βιδωμένος με την καρέκλα του», «δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, καθώς μπλοκάρει όλα τα έργα της Άνδρου σε αντίθεση με την Τήνο όπου τα τρέχει με απευθείας αναθέσεις, δε θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτό».

           Σε άλλο δημοσίευμα αναφέρεται: « όση λάσπη και να ρίξει δε θα βοηθήσει να μείνει στην καρέκλα από την οποία μόνος και αναξιοπρεπής αρνείται να φύγει».

Επί των όσων μου καταλογίζετε στην από 3-9-2021 εξώδικη δήλωσή σας επάγομαι τα κάτωθι:

-Μία μόνο φράση από τις αναρτήσεις μου μπορεί να χαρακτηρισθεί ως αντικοινωνική (στα@@..), την οποία μετά από ελάχιστο χρόνο από την ανάρτησή μου, υπαναχώρησα και την διέγραψα, χωρίς να οχληθώ ή να υποχρεωθώ από άλλον, παρά μόνο επειδή αντιλήφθηκα ότι δεν έπρεπε να εκφρασθώ με αυτόν τον τρόπο. Ωστόσο εσείς κακόβουλα παρότι γνωρίζατε ότι η ανάρτηση «κατέβηκε» φροντίσατε να την αποθηκεύσετε ώστε να τη χρησιμοποιήσετε εναντίον μου.

-Δε μπορεί να χαρακτηριστεί ως εξυβριστική ή συκοφαντική η φράση «ΜΕΓΑΛΕ» Δήμαρχε, εφόσον ούτως ή άλλως υπηρετείτε ένα θεσμό που ενέχει μεγαλοσύνη. Καμία πρόθεση δεν είχα προς μείωση της τιμής και της υπόληψής σας.

– Οι αναφορά σας για ειρωνικούς ισχυρισμούς και σχολιασμούς εις βάρος σας, αποτελούν ίδιες εκτιμήσεις και δεν είχαν τις έννοιες που τους αποδίδετε.

-Με βάσει τα ανωτέρω είναι υπερβολική η προσπάθειά σας να στοιχειοθετήσετε σε βάρος μου τα αδικήματα της εξυβρίσεως και της συκοφαντικής δυσφημίσεως. Ουδόλως βέβαια μπορεί να στοιχειοθετηθεί το αδίκημα του άρθρου 323ΠΚ το οποίο έχει καταργηθεί!

-Οι αναρτήσεις μου έγιναν προς υπεράσπισή μου, ευρισκόμενος σε κατάσταση άμυνας μπροστά στα δικά σας αρχικά δημοσιεύματα και ανακοινώσεις που είναι πολλά και κατ επανάληψη. Εσείς ξεκινήσατε πρώτοι την επιλογή των ψευδών καταγγελιών και εγώ προς υπεράσπιση του έργου μας και της προσωπικότητάς μου απάντησα.

         Με βάση τα ανωτέρω δεν δύνασθε να με κατηγορείτε για τη διάπραξη του αδικήματος της εξύβρισης  γιατί αυτή δεν είναι άδικη σύμφωνα με την ερμηνεία του Νόμου, αφού οι απαντήσεις δίδονταν, ευρισκόμενος σε κατάσταση άμυνας. Σε καμία περίπτωση δεν είχα πρόθεση να βλάψω την τιμή και την υπόληψή σας όπως εσείς υπερβολικά εκτιμήσατε και μου καταλογίσατε.

         Το ερώτημα είναι γιατί η σφοδρότατη επιθετικότητα εκ μέρους σας. Μήπως η απάντηση βρίσκεται στην ασκηθείσα με στοχευόμενους ισχυρισμούς κριτική που δεχόσαστε από την αντιπολίτευσή σας, η οποία αναφέρει για σας και για το ίδιο θέμα « Όταν η εμπάθεια, οι κρυφές ατζέντες, οι προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες και η στοχευμένη διχόνοια, υπερτερούν του κοινού στόχου, του διαλόγου και της ορθής πολιτικής, εμπνέουν για τέτοιου είδους σκέψεις, πράξεις και έγγραφα τον ίδιο το Δήμαρχο Άνδρου. Όταν ο πολιτικός διάλογος προς συνάδελφο Δήμαρχο, διακατέχεται από ανόητα «τσαμπουκά», ειρωνεία, εκβιασμό και ύφος αγοραίο με ακατάληπτο λόγο, το μόνο που κερδίζει η Άνδρος διά μέσω του Δημάρχου της είναι απαξίωση». Στην ανάρτηση αυτή της αντιπολίτευσής σας, εμείς εμμένουμε στις λέξεις ΕΜΠΑΘΕΙΑ, ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ ΔΙΧΟΝΟΙΑ, ΚΟΙΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΟΡΘΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΕΙΡΩΝΙΑ, ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ, ΥΦΟΣ ΑΓΟΡΑΙΟ, ΑΚΑΤΑΛΥΠΤΟΣ ΛΟΓΟΣ, οι οποίες ανταποκρίνονται και περιγράφουν τη συμπεριφορά σας και προς εμένα, ενισχύοντας τους ισχυρισμούς μου. Η ίδια ως άνω αντιπολίτευση με έγγραφό της από 9-9-2021 , το οποίο επίσης δημοσιεύτηκε υπό τον τίτλο «Κωλοτουμπόμετρο» με δικαιώνει ως Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου. Ειδικότερα στην παράγραφο 6 εδ β΄ του δημοσιεύματος αναφέρεται «Για όλα τα ανωτέρω ΟΧΙ του προέδρου, αλλά και για να καλύψουν την αποτυχία τους στο Λιμενικό Ταμείο που άφησαν 2.000.000 ευρώ σε αδιάθετες πιστώσεις της Άνδρου, αποφάσισαν την επίθεση τους προς τον Πρόεδρο, ξεκινώντας με αποχή, άσχημους χαρακτηρισμούς εναντίον του στους οποίους δυστυχώς απαντούσε και ο ίδιος, υπονοούμενα για οικονομικές ατασθαλίες χωρίς αποδείξεις και κατόπιν με μαϊμού παραιτήσεις, για να μην μπορεί να γίνει συνεδρίαση του Λιμενικού Ταμείου, σε βάρος φυσικά της Άνδρου. Όλη τους όμως αυτή η ενέργεια ήταν παράνομη και αποτελούσε παράβαση καθήκοντος, διότι παρεμπόδιζαν τη νόμιμη συγκρότηση Δημοσίου Φορέα Στη συνέχεια στην παράγραφο 6 εδ.5 του ίδιου σημοσιεύματος αναφέρονται τα εξής: «Η επιλογή του κ. Τρανάκου και εμένα να στηρίξουμε το Λιμενικό Ταμείο, γιατί δεν υπήρχε άλλη επιλογή για το καλό της Άνδρου, μας δικαίωσε».

        Τέλος με καλείτε εισέτι να προβώ σε ανάκληση των δικών μου αναρτήσεων και απαντήσεων και να δημοσιεύσω το κείμενο της εξωδίκου δηλώσεώς σας. Σας γνωρίζω ότι στα πλαίσια τη καλής θελήσεως, δεν έχω αντίρρηση, αλλά επειδή πρώτοι εσείς ξεκινήσατε τον πόλεμο των ψευδών καταγγελιών και αναρτήσεων σε βάρος μου, πρέπει πρώτοι εσείς να πράξετε το ίδιο και στη συνέχεια πολύ ευχαρίστως και θα ακολουθήσω. Προτείνω ακόμη ,αν σε αυτό διαφωνείτε, να προβούμε κατόπιν συνεννόησης ταυτόχρονο και παράλληλα από κοινού σε δημοσίευση για να αμβλύνουμε τη διαμορφωθείσα κατάσταση. Επίσης αν το επιθυμείτε μπορούμε να συναντηθούμε και εκ του σύνεγγυς ώστε να συζητήσουμε σε πνεύμα συνεργασίας και σύμπνοιας.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ,

Επειδή προβήκατε σε δημοσίευση σκέψεών σας, με δημοσιεύματα και επιστολές, τα οποία είχαν δυσφημιστικό, εξυβριστικό, συκοφαντικό και όλως ψευδές περιεχόμενο, φτάνοντας μάλιστα ακόμη και σε ψευδή καταμήνυση σε βάρος μου, κατηγορώντας με εμμέσως για τη διάπραξη του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος με την αναφορά σας προς τον κ.Υπουργό Εμπ. Ναυτιλίας για σχετικό έλεγχο των οικονομικών του Ταμείου, ώστε να διασφαλιστεί πως τα έσοδα που αφορούν τα λιμάνια της Άνδρου παραμένουν διασφαλισμένα στους τραπεζικούς λογαριασμούς του ταμείου, αφήνοντας υπόνοιες ως προς την ορθή και σύννομη διαχείριση των εσόδων του Ταμείου της Άνδρου.

Επειδή με όλα τα ανωτέρω, έχουν προφανή σκοπό να με απαξιώσετε ηθικά και κοινωνικά και να βλάψετε την τιμή και την υπόληψή μου, απομειώνοντας το σπουδαίο έργο που συντελέσθηκε και συντελείται καθημερινά από το ΔΛΤΤΑ,

Επειδή με την παρέμβασή σας καθιστάται τον εαυτό σας αυτόκλητο υπερασπιστή Κρατικών Οργάνων-Φορέων της Δημόσιας Διοίκησης με κρίσεις σε βάρος μου, χωρίς να έχετε καμία απολύτως αρμοδιότητα, αφού τον έλεγχο και την εποπτεία την έχουν άλλες αρχές , οι οποίες μάλιστα ουδόλως έχουν ασχοληθεί με τις συκοφαντικές δηλώσεις σας .

Επειδή οι πράξεις σας πληρούν τα αντικειμενικά και υποκειμενικά κριτήρια των άρθρων της ψευδούς καταμήνυσης 229ΠΚ, της εξύβρισης 361 ΠΚ και της συκοφαντικής δυσφήμισης 363 ΠΚ,

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Και με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου,

Σας καλώ όπως με άμεσο δημοσίευμά σας αποκαταστήσετε την αλήθεια και ανακαλέσετε τα όσα συκοφαντικώς ισχυρίζεστε εις βάρος μου.

Αρμόδιος Δικαστικής Επιμελητής, να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς το Δήμαρχο Άνδρου, κάτοικο Άνδρου, προς γνώση του και για τις έννομες συνέπειες (αντιγράφοντάς την ολόκληρη στην έκθεση επιδόσεώς του).

Τήνος 14/9/2021

πηγή : tinostoday.gr